Το Ιραν «τύφλωσε» δορυφόρο της CIA - iefimerida.gr

Το Ιραν «τύφλωσε» δορυφόρο της CIA

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ιράν εξουδετέρωσε έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο της CIA, σύμφωνα με ορισμένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με το επίπεδο της τεχνολογίας στο οποίο έχει πρόσβαση η Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επιτυχής εξουδετέρωση του κατασκοπευτικού δορυφόρου έγινε με τεχνολογία παρεμβολής αιχμής μέσω λέιζερ, η οποία «τύφλωσε» το σύστημα του δορυφόρου. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό.

«Ορισμένες εκθέσεις αναφέρουν ότι η Ρωσία είχε πουλήσει στο Ιράν ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικών παρεμβολών, πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο Τζον Μπόλτον, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Οι στρατιωτικοί μας λένε ότι είναι λάθος, ότι ο δορυφόρος έπεσε λόγω δυσλειτουργίας. Ελπίζω ειλικρινά ότι αυτή είναι η αλήθεια, γιατί αν η Ρωσία έχει παράσχει στο Ιράν εξελιγμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών του, αυτό συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο», συμπλήρωσε ο βετεράνος διπλωμάτης.

Η πληροφορία αυτή αναβιώνει τις ανησυχίες για το πραγματικό τεχνολογικό επίπεδο του Ιράν, καθώς μόλις μερικές μέρες νωρίτερα η Τεχεράνη κατάφερε να «κατασχέσει» ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροπλάνο (ΜΕΑ) των ΗΠΑ. Ένας Ιρανός μηχανικός δήλωσε τότε ότι είχαν πετύχει να πιάσουν με επιτυχία τη συχνότητα του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους και να το περάσουν σε κατάσταση αυτόματης πλοήγησης έτσι ώστε να προσγειωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ