Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά - iefimerida.gr

Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πνοή θα αποκτήσει μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Πειραιά μέσω επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate έχει πάρει στην κατοχή της ακίνητα τα οποία στέγαζαν εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου και σχεδιάζει, σύμφωνα με το insider.gr, να αναπτύξει εκεί κτήρια γραφείων, συνεδριακό κέντρο, μουσείο, πολυχώρο εκδηλώσεων, ξενοδοχείο και επιπλωμένες κατοικίες.

Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αναπτύξεις real estate των τελευταίων ετών, η οποία αφορά τα ακίνητα της Παπαστράτος που εκτείνονται σε τρία οικοδομικά τετράγωνα. Πιο συγκεκριμένα οι ιδιοκτησίες που απέκτησε η Dimand αφορούν το κεντρικό ακίνητο που διαθέτει οικόπεδο 6.900 τ.μ. με κτίσματα εμβαδού 30.000 τμ.

Το κτήριο «Βόμβα» επιφάνειας 4.000 τμ σε έκταση 5,5 στρεμμάτων που χρησιμοποιούταν ως αποθήκες και το «λιθογραφείο» σε έκτασης επίσης 5,5 στρεμμάτων.

H πρώτη φάση του έργου αφορά την μετατροπή των αποθηκών του ακινήτου «Βόμβα» σε κτήριο γραφείων επιφάνειας 10.500 τμ με 126 θέσεις στάθμευσης. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 14 εκατ. ευρώ και η ανακατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Από του χρόνου θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης και οι υπόλοιπες φάσεις του έργου με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τετραετία.

Σημαντικό ρόλο στην επένδυση θα διαδραματίσει η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Grivalia Properties.

Η ανάπλαση του «Παπαστράτου» θα αλλάξει το κέντρο του Πειραιά | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανάπλαση Παπαστράτος Πειραιάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ