Ιδρυμα Ωνάση και Στέγη: Σινεμά για όλους - iefimerida.gr

Ιδρυμα Ωνάση και Στέγη: Σινεμά για όλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ‘Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, συνεπείς στην αποστολή τής απελευθέρωσης δυνάμεων της κοινωνίας, χορηγούν και δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε συνάνθρωποί μας, που δεν μπορούσαν έως τώρα να απολαύσουν τη μαγεία του κινηματογράφου, να συμμετέχουν ισότιμα στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2016).

Σε μία κοινωνία χωρίς διακρίσεις, η τέχνη και ο πολιτισμός -θα πρέπει να- αποτελούν αγαθά προσβάσιμα για όλους και από όλους. Με αυτόν το στόχο, το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη χορηγούν:

τη δημιουργία μόνιμων υποδομών πρόσβασης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

την πρόσβαση στο περιεχόμενο με υποτιτλισμούς για κωφούς και ακουστικές περιγραφές για τυφλούς σε ταινίες του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το ζητούμενο της καθολικής πρόσβασης στο δομημένο περιβάλλον, αλλά και στο περιεχόμενο της τέχνης δεν είναι απλώς μια διακηρυκτική πράξη. Αποτελεί υπαρξιακή προτεραιότητα και για τους καλλιτέχνες, αλλά και ευρύτερα για όλους τους πολίτες.

Ιδρυμα Ωνάση και Στέγη: Σινεμά για όλους | iefimerida.gr 0

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Από την 57η διοργάνωση βελτιώνεται η προσβασιμότητα στο Ολύμπιον, στις αίθουσες του λιμανιού, στο Box της πλατείας Αριστοτέλους και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με εγκαταστάσεις φιλικές και προσβάσιμες στα άτομα με κινητική αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των χώρων υγιεινής, αλλά και των χώρων στάθμευσης των οχημάτων των ΑμεΑ.

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνονται οι ράμπες, διαμορφώνονται κατάλληλα τα ταμεία και τροποποιούνται οι χώροι υγιεινής (τουαλέτες) για άτομα με αναπηρία, αλλά και για εμποδιζόμενα πρόσωπα.

Επίσης, στον Προβλήτα Α’ θα δημιουργηθούν σταδιακά διάδρομοι ανεμπόδιστης μετακίνησης για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και όρθιες αναπηρίες, έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση στις αίθουσες και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ωνάση στέγη σινεμά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ