Κατερίνη: Ηθελαν να πουλήσουν νεογέννητο για 8.000 ευρώ -Συνελήφθησαν οι γονείς και άλλα 2 άτομα - iefimerida.gr

Κατερίνη: Ηθελαν να πουλήσουν νεογέννητο για 8.000 ευρώ -Συνελήφθησαν οι γονείς και άλλα 2 άτομα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας αποκαλύφθηκε στην Κατερίνη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι γονείς του νεογέννητου και άλλα δύο άτομα, όλοι τους Βούλγαροι.

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν ότι η «ταρίφα» για την αγοραπωλησία του βρέφους είχε οριστεί στα 8.000 ευρώ, ενώ το μωρό νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Πριν από λίγο καιρό ένας Βούλγαρος, που δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του και θεωρείται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, εντόπισε την 32χρονη έγκυο στη Βουλγαρία και την έπεισε να δώσει το παιδί της μόλις γεννήσει, έναντι χρηματικού ποσού.

Τις τελευταίες ημέρες, η μητέρα και ο 36χρονος σύζυγός της πήγαν από τη Βουλγαρία στην Κατερίνη. Αρχικά φιλοξενήθηκαν από 41χρονη συμπατριώτισσά τους και με τη συνδρομή 37χρονης Βουλγάρας η γυναίκα γέννησε το μωρό σε νοσοκομείο της περιοχής και επέστρεψε στο ίδιο διαμέρισμα.

Ο άνδρας από τον οποίο φαίνεται να ξεκίνησαν όλα είχε έρθει ήδη σε επαφή με ζευγάρι Ελλήνων που ήθελαν να «αγοράσουν» το μωρό. Ομως, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης έκανε έρευνα στο διαμέρισμα της 41χρονης, όπου εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς και το νεογέννητο κοριτσάκι και μία 32χρονη ομοεθνής τους.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Βούλγαρου «εγκέφαλου» και της 37χρονης. Παράλληλα, ερευνάται αν οι κατηγορούμενοι είχαν εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παράνομη υιοθεσία Κατερίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ