PepsiCo School: Οταν οι εργαζόμενοι μοιράζονται τις γνώσεις τους και αγκαλιάζουν τη νέα γενιά πτυχιούχων - iefimerida.gr

PepsiCo School: Οταν οι εργαζόμενοι μοιράζονται τις γνώσεις τους και αγκαλιάζουν τη νέα γενιά πτυχιούχων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχής εκπαίδευση, απόκτηση βασικών γνώσεων και εμπειρίας στον εργασιακό τομέα είναι τα πλέον χρήσιμα όπλα στη φαρέτρα νέων, πτυχιούχων που αναζητούν δουλειά.

Αυτά είναι ορισμένα από τα εφόδια που προσφέρει το σχολείο για άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ με 9 εκπαιδευτικά προγράμματα. Μάλιστα η προσπάθεια αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς πραγματοποιείται στο όμιλο της PepsiCo σε ένα αξιόπιστο -και, κατ’ επανάληψη βραβευμένο- εργασιακό περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί μιας μορφής, πρωταρχικής φυσικά, εργασιακής εμπειρίας εξαιρετικά χρήσιμης στις σημερινές συνθήκες.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, που υπάρχει, αποτελεί ο αριθμός των υποψηφίων. Οι αιτήσεις συμμετοχής άγγιξαν τις 5.000. Μετά από κλήρωση επιλέχθηκαν 160 πέρυσι και 180 φέτος. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως "καθηγητές" αυτών των ολοήμερων σεμιναρίων είναι στελέχη της εταιρίας.

Κατανοώντας την επιχειρηματικότητα μέσα από το πρίσμα ενός πολυεθνικού ομίλου
Ηδη από τον Απρίλιο του 2016 έχει ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος των δωρεάν σεμιναρίων του PepsiCo School. Μέσα από 9 μονοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας 8 ωρών, με διαφορετική θεματολογία, δίνεται η ευκαιρία σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ - ελληνικών ή ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων - να κατανοήσουν την επιχειρηματικότητα μέσα από το πρίσμα ενός πολυεθνικού ομίλου.

PepsiCo School: Οταν οι εργαζόμενοι μοιράζονται τις γνώσεις τους και αγκαλιάζουν τη νέα γενιά πτυχιούχων | iefimerida.gr 0

Ποια είναι τα 9 εκπαιδευτικά προγράμματα
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 21 Διευθυντές από 7 διαφορετικά τμήματα, οι οποίοι δημιούργησαν 9 εκπαιδευτικά προγράμματα
1) HR - Πώς να πραγματοποιήσετε μια επιτυχημένη παρουσίαση
2) HR - Προετοιμάσου σωστά για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου
3) MARKETING & INSIGHTS - Στρατηγικό Μάρκετινγκ
4) SALES - Πώς γίνεται μια επιτυχημένη πώληση
5) AGRO - Από το χωράφι, στο ράφι των καταστημάτων
6) IT - Το τμήμα Μηχανογράφησης σε μια πολυεθνική εταιρεία
7) BUSINESS PLANNING - Η διαδικασία του εταιρικού προϋπολογισμού και η ανάλυση των αποκλίσεων
8) ACCOUNTING - Σύνταξη Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Ν.Π. και Περιοδικής ΦΠΑ
9) ΥΓΙΕΙΝΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Η υγεία, η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα. Μάθε γιατί!

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα
Κάθε τάξη μπορεί να έχει έως 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι δηλώνουν συμμετοχή μέσα από την ιστοσελίδα κι επιλέγονται με τη διαδικασία της κλήρωσης σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στα Κεντρικά Γραφεία της PepsiCo, στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες
Οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν αίτηση σε όσα σεμινάρια τους ενδιαφέρουν, μπορούν όμως να παρακολουθήσουν μόνο ένα, για να δοθεί η δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν όσο περισσότεροι γίνεται. Κάθε μήνα παρέχεται 1 εκπαιδευτική ενότητα. Με το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο και δίνεται κατά τη διάρκεια του “Αmbassadors’ Ηour”, όπου οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου τμήματος, που κάνει την εκπαίδευση, συγκεντρώνονται και συναναστρέφονται με τους συμμετέχοντες, λύνοντας απορίες και βοηθώντας τους να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους δίκτυο.

PepsiCo School: Οταν οι εργαζόμενοι μοιράζονται τις γνώσεις τους και αγκαλιάζουν τη νέα γενιά πτυχιούχων | iefimerida.gr 1

Όλες οι πληροφορίες σε ένα site
Ένα δίγλωσσο Site αφιερωμένο στο PepsiCo School – https://www.pepsicoschool.gr/ κατασκευάστηκε με σκοπό να επικοινωνήσει στο κοινό την ενέργεια και να γίνει σημείο αναφοράς της. Κατά τη διάρκεια το προγράμματος η σελίδα δέχτηκε περισσότερες από 23.500 επισκέψεις (περισσότερες από 19.000 μοναδικές) καθώς επίσης και περισσότερες από 5.000 αιτήσεις για συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό προσέγγισε άτομα διαφόρων ηλικιών και των δυο φύλων: 46% γυναίκες, 54% άντρες. Στο Facebook και το Twitter, που χρησιμοποιούνται παράλληλα, οι φίλοι είναι περισσότεροι από 3.200. Για την προώθηση της ιδέας, συνέβαλλαν αρκετοί φορείς, Πανεπιστήμια, Κολλέγια και εταιρίες οικειοθελώς.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα των συμμετεχόντων
Σημαντική είναι και η συμβολή της Adecco, όπου εθελοντικά, σε όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν, προσφέρει ένα workshop, στο οποίο τους βοηθά ενεργά να κάνουν το επόμενο βήμα της καριέρας τους.

Η απόλυτη αναγνώριση για το πρόγραμμα
Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος η PepsiCo Ελλάδας απέσπασε την κορυφαία διάκριση στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, λαμβάνοντας τον τίτλο «Top Employer Greece 2016» και «Top Employer Europe 2016» από το Top Employers Institute συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην επιτυχία της PepsiCo Ευρώπης, η οποία με τη σειρά της κατέλαβε την 4η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αλλά και στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2016 η PepsiCo-Tasty απέσπασε τρία βραβεία (ένα Χρυσό, ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο) για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της και την ένταξή τους στη στρατηγική της εταιρίας. Το PepsiCo School πήρε το Χρυσό.

Η αξιοπιστία του προγράμματος αναγνωρίστηκε και βραβεύτηκε από τα «HR Excellence Awards» και τα «Responsible Business Awards». Οι συμμετέχοντες περνούν από τη θεωρία στην επαγγελματική πράξη και το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα τους δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ