Σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ η εξέταση των δύο προσφορών για ΑΔΜΗΕ - iefimerida.gr

Σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ η εξέταση των δύο προσφορών για ΑΔΜΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανονικά εξελίσσεται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιχείρηση διαβεβαιώνει ότι η εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων συνεχίζεται ομαλά.

Το τίμημα είναι αυτό που θα κρίνει ποια από τις δύο εταιρείες θα αποτελέσει τον στρατηγικό εταίρο για το 24% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας.

Οι προσφορές ποροέρχονται από την κινεζική State Grid και η ιταλική Terna, ενώ οι Γάλλοι της RTE δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

Οι προσφορές υποβλήθηκαν σε ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και η οποία έχει επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων και η αποσφράγιση των οικονομικών φακέλων που θα γίνει άμεσα.

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν μαζί οι δύο προσφορές και θα αποσφραγιστεί επίσης η αποτίμηση του ανεξάρτητου αξιολογητή, δηλαδή της Barclays. Μετά την επιτυχία της προσέλευσης δύο σοβαρών διεκδικητών, το κρίσιμο στοίχημα πλέον είναι το τίμημα που έχουν προσφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΔΜΗΕ ΔΕΗ Προσφορές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ