Γιατί πρέπει να πίνετε τη ζεστή σοκολάτα σε πορτοκαλί κούπα

Εχουμε ακούσει πως ένα κόλπο για να τρώμε λιγότερο είναι να επιλέξουμε ένα μπλε πιάτο, μιας και η αντίθεση του χρώματος με το φαγητό μας κάνει να τρώμε λιγότερο.

Τώρα, έρευνα έρχεται να μας πει πως η σοκολάτα πίνεται καλύτερα σε πορτοκαλί κούπα!

Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων της Βαλένθιας και της Οξφόρδης, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό ή το ρόφημα σχετίζεται με την αίσθηση της γεύσης. Βάση αυτού, η γεύση της ζεστής σοκολάτας ενισχύεται όταν σερβίρεται σε μια πορτοκαλί κούπα.

«Το χρώμα του δοχείου όπου σερβίρονται τα τρόφιμα μπορεί να ενισχύσει ορισμένα χαρακτηριστικά τους, όπως η γεύση και το άρωμα», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας.

Γράφοντας για τα ευρήματα τους στο περιοδικό Journal of Sensory Studies, σημειώνει πως αυτή η πληροφορία δεν είναι ενδιαφέρουσα μόνο για τους επιστήμονες, αλλά και για τους σεφ, τους εστιάτορες και τους ανθρώπους στην βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων.

Οπως ποστηρίζει, η μελέτη τους μπορεί να εξηγήσει γιατί μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν το τσάι ή τον καφέ τους στην ίδια αγαπημένη κούπα ή αγαπημένο φλιτζάνι.

Στην έρευνα συμμετείχαν 57 άτομα, τα οποία δοκίμασαν ζεστά ροφήματα σε τέσσερα διαφορετικά χάρτινα ποτήρια, από αυτά που χρησιμοποιούνται στις μηχανές αυτόματης πώλησης. Τα ποτήρια διέφεραν μόνο στο εξωτερικό χρώμα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το 1 έως το 10 την απόλαυση, την γλυκύτητα, τη γεύση και το άρωμα της σοκολάτας.

Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε η σοκολάτα που σερβιριζόταν σε πορτοκαλί ή κρεμ ποτήρι και την χειρότερη αυτή στο λευκό.

Παρόμοια έρευνα είχε διεξαχθεί και με την μους φράουλας, η οποία φαίνεται να είχε καλύτερη γεύση σε λευκό πιάτο απ' ότι σε μαύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σοκολάτα πορτοκαλί κούπα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ