Το φεστιβάλ του ατσαλένιου φαλλού στο Kawasaki - iefimerida.gr

Το φεστιβάλ του ατσαλένιου φαλλού στο Kawasaki

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν νομίζεις ότι η μοναδική γιορτή του φαλλού είναι αυτή στο Τύρναβο κάθε Καθαρά Δευτέρα, πλανάσαι φίλε: οι Ιάπωνες έχουν και αυτοί αντίστοιχη γιορτή που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ελληνικά δρώμενα. Η αρχαιοελληνική φαλλική παράδοση που μετά βίας επιβιώνει στη σημερινή εποχή, διστακτικά και λογοκριμένα, μπορεί να παραδειγματιστεί από το απενοχοποιημένο φεστιβάλ του «ατσάλινου φαλλού», παράδοση που κρατά 300 χρόνια στο Kanamara Matsuri, της Ιαπωνίας.

Η ιστορία του φεστιβάλ έχει τις ρίζες της σε ένα μύθο για ένα δαίμονα που είχε τρυπώσει στο αιδοίο μιας νεαρής κοπέλας και ευνούχιζε κάθε επίδοξο εραστή, τη μέρα του γάμου. Η κοπέλα τελικά «αναγκάστηκε» να ζητήσει από ένα σιδηρουργό να της κατασκευάσει έναν ατσάλινο φαλλό, για να ανακουφίσει τη σεξουαλική της δίψα και να σκοτώσει το δαίμονα. Ο συγκεκριμένος μύθος ενέπνευσε μάλιστα τη κατασκευή ενός υπερμεγέθους ναού σε σχήμα φαλλού με σκοπό να προστατεύει τις κοπέλες από παρόμοιες δαιμονο-καταλήψεις.

Σημαντική παρατήρηση σχετικά με το φετινό φεστιβάλ του Kawasaki, είναι η επιρροή που άσκησαν τα γεγονότα του καταστροφικού σεισμού ,του τσουνάμι και του πυρηνικού προβλήματος στη χώρα. Τη στιγμή που πολλά ετήσια φεστιβάλ ακυρώθηκαν, ο «ατσάλινος φαλλός», ακολούθησε τη μακραίωνη παράδοση (τριών αιώνων) αύτη τη φορά όμως πιο συγκρατημένος από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες διάβασε το σχετικό άρθρο του VICE:http://www.viceland.com/wp/2011/04/the-great-penis-festival-of-kawasaki/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ