O Λάτσης ενδιαφέρεται να αγοράσει το Ελληνικό - iefimerida.gr

O Λάτσης ενδιαφέρεται να αγοράσει το Ελληνικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αρχικό της ενδιαφέρον να συμμετάσχει μαζί με άλλους επενδυτές στις επικείμενες διαδικασίες για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, εκφράζει ο όμιλος της Lamda Devellopment συμφερόντων του Ομίλου Λάτση, όπως ανέφερε σήμερα σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου.

Ο Όμιλος της Lamda Devellopment γενικότερα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και δηλώνει παρών σε ότι αφορά αξιοποίηση που συνδέεται με εμπορικά κέντρα και τουριστική και οικιστική ανάπτυξη, επισήμανε ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από ξένους επενδυτές που έχουν προσεγγίσει τον όμιλο για τον σκοπό αυτό.

Μιλώντας για την πορεία των τριών εμπορικών κέντρων που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Lamda Devellopment ο κ.Αθανασίου είπε ότι την φετινή χρήση, η κερδοφορία στο εμπορικό κέντρο Golden Hall αναμένεται να κλείσει θετικά 1-2% ενώ στο The Mall Athens και το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη να υποχωρήσει 1%. Ο τζίρος στο Golden Hall αναμένεται να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2010, ενώ στο Mediterranean Cosmos εκτιμάται ότι θα μειωθεί 8-9% και στο The Mall Athens θα υποχωρήσει 10-11%. H κατανάλωση στα εμπορικά κέντρα του ομίλου από την περίοδο που άρχισε η κρίση έχει υποχωρήσει 20% περίπου όταν στην αγορά η πτώση ξεπερνά το 50%.

Αναφορικά με νέες επενδύσεις ο κ.Αθανασίου είπε ότι ολοκληρώνεται το 2012 η επένδυση 4 εκατ.ευρώ για την ανακαίνιση του Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα ξεκινήσει η λειτουργία νέων καταστημάτων όπως του υποκατάστημα Attica και apple store.

Στη Σερβία και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του σύνθετου οικιστικού-τουριστικού συγκροτήματος, υπό την προϋπόθεση ότι το σερβικό Δημόσιο θα αδειοδοτήσει την επένδυση. Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, κατοικιών, εμπορικού καταστήματος και γραφείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ