Εξοχος Κένεθ Μπράνα: Υποδύεται έναν ξεπεσμένο σταρ -Σε απευθείας αναμετάδοση από Λονδίνο - iefimerida.gr

Εξοχος Κένεθ Μπράνα: Υποδύεται έναν ξεπεσμένο σταρ -Σε απευθείας αναμετάδοση από Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το έργο «Τhe Entertainer» του Τζον Όσμπορν συνεχίζονται οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κένεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Άρτσι Ράις ο ίδιος ο Μπράνα, ο οποίος ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την έξοχη ερμηνεία του.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Ρομπ Άσφορντ [Rob Ashford].

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 9:15 το βράδυ (στα αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους).

Ο νεοσύστατος θίασος του βραβευμένου Βρετανού ηθοποιού και σκηνοθέτη παρουσιάζει στο Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου διάσημα έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Η επιτυχία των εξαιρετικών παραγωγών του KBTC, ήδη από την πρώτη σεζόν, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Βρετανίας και έχει κατακτήσει το διεθνές κοινό μέσω δορυφορικών μεταδόσεων σε περισσότερες από 800 αίθουσες σε 30 χώρες του κόσμου.

Εξοχος Κένεθ Μπράνα: Υποδύεται έναν ξεπεσμένο σταρ -Σε απευθείας αναμετάδοση από Λονδίνο | iefimerida.gr 0

«Τhe Entertainer»
Το έργο του Όσμπορν θεωρείται ένα από τα «κλασικά μοντέρνα» του καιρού μας και επαινέθηκε από τους κριτικούς όταν πρωτοανέβηκε στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Αφού πέρασε από τη σκηνή του Royal Court Theatre το 1957 και από το Γουέστ Εντ, τρία χρόνια αργότερα έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Σερ Λώρενς Ολιβιέ.

Ο άγγλος συγγραφέας, σεναριογράφος και ηθοποιός Τζον Όσμπορν (1929-1994), ένας από τους σπουδαιότερους δραματουργούς του 20ού αιώνα, χρησιμοποιεί τη μεταφορά της παρακμής του μιούζικ χολ και της επιτυχίας του ροκ εντ ρολ για να σχολιάσει την πτώση της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας και την αύξηση της επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.

Κεντρικός ήρωας του τρίπρακτου θεατρικού του είναι ο Άρτσι Ράις (Κέννεθ Μπράνα), ένας ξεπεσμένος σταρ του μιούζικ χολ που έχει πια αποσυρθεί από την ενεργό καλλιτεχνική δράση.

Εξοχος Κένεθ Μπράνα: Υποδύεται έναν ξεπεσμένο σταρ -Σε απευθείας αναμετάδοση από Λονδίνο | iefimerida.gr 1

Με φόντο τη μεταπολεμική Βρετανία, ο Όσμπορν αναδεικνύει, μέσα από το έργο του, την εκρηκτική αντίθεση ανάμεσα στη λάμψη της σκηνής και στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής ενός καλλιτέχνη.

Διανομή
Archie Rice: Kenneth Branagh Frank Rice: Jonah Hauer-King Billy Rice: Gawn Grainger Jean Rice: Sophie McShera Phoebe Rice: Greta Scacchi

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί
Phil Dunster, Pip Jordan, Crispin Letts, Kate Tydman, Lauren Alexandra, Yasmin Harrison

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του Μεγάρου με τον Όμιλο ΑNTENNA Kenneth Branagh Theatre Live, η οποία εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο Ιούλιο με τη ζωντανή μετάδοση από το Λονδίνο του αριστουργήματος του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέττα.

«The Entertainer» του John Osborne
Kenneth Branagh Theatre Company
σε ζωντανή μετάδοση από το Garrick Theatre του Λονδίνου
Συνολική διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά (με διάλειμμα 20 λεπτών)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ