Ξεκινά η μεταφορά και συντήρηση των συλλογών του Θεατρικού Μουσείου -Αγνωστο το πού θα στεγαστεί - iefimerida.gr

Ξεκινά η μεταφορά και συντήρηση των συλλογών του Θεατρικού Μουσείου -Αγνωστο το πού θα στεγαστεί

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε χώρους της ΕΡΤ μεταφέρονται αυτές τις ημέρες τα αντικείμενα της συλλογής του Θεατρικού Μουσείου, τα εκθέματα του και η βιβλιοθήκη του προκειμένου να συντηρηθούν.

Η συντήρηση θα γίνει από τεχνικούς του υπουργείου Πολιτισμού και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες λόγω του όγκου της πλούσιας και σπάνιας συλλογής που έχει ανάγκη κατεπείγουσας διάσωσης.

Τα έξοδα της μεταφοράς και της συντήρησης αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων την περασμένη άνοιξη, έχει κηρύξει τη συλλογή μνημείο.

Η απόφαση να μεταφερθεί ο πλούτος του πολύπαθου Θεατρικού Μουσείου από την οδό Ακαδημίας και το κτίριο στα Πατήσια ( όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη ) και τις αποθήκες σε μεγάλους χώρους - αναγκαία προϋπόθεση για τη συντήρηση - και τους οποίους παραχωρεί η ΕΡΤ, αποφασίστηκε χθες, σε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, ο Νίκος Θεοχαράκης πρόεδρος του Δ.Σ του Μεγάρου Μουσικής, εκπρόσωποι της ΕΡΤ και εκπρόσωποι της Εταιρείας Συγγραφέων και του Θεατρικού Μουσείου.

Όσο για τη στέγαση του Θεατρικού Μουσείου μετά τις εργασίες συντήρησης δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Η συλλογή του Θεατρικού Μουσείου-Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Ελληνικού Θεάτρου είναι μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Ξεκινά η μεταφορά και συντήρηση των συλλογών του Θεατρικού Μουσείου -Αγνωστο το πού θα στεγαστεί | iefimerida.gr 0

φωτογραφία: eurokinissi

Περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα και κοστούμια ηθοποιών, σκηνογραφικές μακέτες, πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά που αναπαριστούν ανθρώπους του θεάτρου,για θεατρικές παραστάσεις από τα προεπαναστατικά χρόνια (18ος αιώνας) ως το 2011 (οπότε σταμάτησε η καταγραφή και συλλογή λόγω των οικονομικών δυσκολιών).

Μαζί με περισότερες από 150.000 φωτογραφίες, ισάριθμες αφίσες, 200.000 προγράμματα, 50.000 τόμους συγκροτούν τον πλούτο του ελληνικού θεάτρου.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ