Βρετανία: «Οι βάσεις θα μείνουν και μετά τη λύση του Κυπριακού» - iefimerida.gr

Βρετανία: «Οι βάσεις θα μείνουν και μετά τη λύση του Κυπριακού»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Βρετανία δεν προτίθεται, ούτε άμεσα ούτε στο μέλλον, να εγκαταλείψει τις στρατιωτικές βάσεις που διατηρεί στην Κύπρο», δήλωσε ο διοικητής των βρετανικών βάσεων Γκράχαμ Στέσει.

O διοικητής των βρετανικών βάσεων σημείωσε ότι το Λονδίνο, στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης λύσης στο Κυπριακό, είναι διατεθειμμένο να υποβάλει εκ νέου την πρότασή του για παραχώρηση μέρους των βάσεων στην Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στέσει ανέφερε ακόμα ότι «τα οφέλη από τον εντοπισμό ορυκτού πλούτου στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων προορίζονται για τον κυπριακό λαό», ενώ για τη Συνθήκη Εγγυήσεων περιορίστηκε να πει ότι η οποιαδήποτε τροποποίησή της αφορά τα συμβαλλόμενα μέρη.

Σημείωσε, επίσης, την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των βρετανικών βάσεων και των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρχές των βάσεων για «βελτίωση των σχέσεών τους με τις παραπλήσιες κοινότητες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ