Οργή συνταξιούχων για τις επιστολές Κατρούγκαλου -Ετοιμάζουν προσφυγές για τις μειώσεις στις επικουρικές - iefimerida.gr

Οργή συνταξιούχων για τις επιστολές Κατρούγκαλου -Ετοιμάζουν προσφυγές για τις μειώσεις στις επικουρικές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους η επιστολή του υπουργού Εργασίας, με την οποία κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζει την κατάσταση με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Τα όσα αναφέρονται στις επιστολές δεν συμβαδίζουν με τα ενημερωτικά των ταμείων ενώ δεν ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι περικοπές, που φτάνουν και το 50%, γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει κύμα προσφυγών από τους συνταξιούχους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τα στοιχεία που αναφέρονται στις επιστολές Κατρούγκαλου, σε πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν εξηγούν το πως υπολογίστηκαν οι περικοπές, αλλά δεν έχουν και καμία σχέση με τα ενημερωτικά των Ταμείων! Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες συνταξιούχοι σπεύδουν στο υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν, ενώ εκτιμάται πως έρχεται κύμα προσφυγών.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει το δημοσίευμα: Το εκκαθαριστικό συνταξιούχου για πληρωμές Αυγούστου που καταβλήθηκαν στο τέλος Ιουλίου ανέφερε κύρια σύνταξη από το Δημόσιο 710,11€, κύρια σύνταξη από ΤΑΠ-ΟΤΕ 1.166,39€ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ 121,65€. Σύνολο: 1.998,06€.

Στην επιστολή Κατρούγκαλου όμως, τα στοιχεία ήταν εντελώς διαφορετικά! Ανέφερε κύρια σύνταξη από το Δημόσιο 626,70€, κύρια σύνταξη από ΤΑΠ-ΟΤΕ 1.025,61€ και επικουρική σύνταξη από το ΕΤΕΑΜ 103,7€, η οποία μετά τη μείωση "έπεφτε" στα 95,73€.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταξιουχοι επιστολές περικοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ