ΕΕΑ: Αναγκαία η δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν χωρίς δόλο - iefimerida.gr

ΕΕΑ: Αναγκαία η δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που πτώχευσαν χωρίς δόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναφαίρετο δικαίωμα για όλους τους έντιμους πτωχεύσαντες πρέπει να είναι η δεύτερη ευκαιρία, που προβλέπεται στον πτωχευτικό κώδικα, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, σχολιάζοντας τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα που είναι σε διαβούλευση, σημειώνει ότι πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας θέμα για την αγορά και τις επιχειρήσεις και δεν θα πρέπει να υπάρχουν «γκρίζες ζώνες.» Οπως αναφέρει πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα στο κρίσιμο ζήτημα της 2ης Ευκαιρίας για επιχειρήσεις που χωρίς δόλο και μόνο εξαιτίας της συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα».
Η 2η Ευκαιρία όπως είναι γνωστό αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και μπορεί να δώσει λύσεις στο Γόρδιο δεσμό που «πνίγει» χιλιάδες επιχειρήσεις. Η προτεινόμενη ρύθμιση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, όμως πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευκρινιστούν με ακρίβεια τα κριτήρια αξιολόγησης των οφειλετών ως πλήρως συνεργάσιμων και ως μη δόλιων. Επίσης υπάρχουν κάποια σημεία που χρήζουν περαιτέρω επεξηγήσεων, κάτι που ελπίζουμε ότι θα λυθεί μέσω του δημόσιου διαλόγου. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μείνουν απορίες ή «γκρίζα» σημεία, καθώς διακυβεύεται η επαγγελματική επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων.

Στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η επίσπευση των διαδικασιών, καθώς είναι κατεπείγουσα η ανάγκη άμεσης επίλυσης του σοβαρού αυτού θέματος, καταλήγει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, το οποίο άμεσα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΕΑ Πτωχευτικός Κώδικας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ