Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]

Julieta
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πικρή Χουλιέτα, ένας περίεργος Λογιστής κι ένα love story από τον μεγάλο κινέζο σκηνοθέτη Ζιάνγκ Γίμου προσφέρουν σπάνιες κινηματογραφικές στιγμές αυτήν την κρύα εβδομάδα του Οκτώβρη.

Τα Σχολικά Γυμνάσια και ο Πίτ με το δράκο του έρχονται να διασκεδάσουν… σχολικές ηλικίες.
Κυκλοφορούν εννέα καινούργιες πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες!

Julieta Δράμα, Ισπανία / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 0


Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Παίζουν: Έμα Σουάρεθ, Αδριάνα Ουγάρτε, Ντανιέλ Γκράο, Ρόσι ντε Πάλμα, Ντάριο Γκραντινέτι, Ίνμα Κουέστα, Πιλάρ Κάστρο

Τι Συμβαίνει:
Τι είναι αυτό που μας οδηγεί να αρνηθούμε αγαπημένους μας ανθρώπους. Ποια μοίρα μας οδηγεί να εγκαταλείψουμε ανθρώπους που κανονικά θα επρεπε να αγαπάμε;
Ακόμα ένας συναρπαστικός περίπατος μέσα στον σκοτεινό κήπο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης από τον σκηνοθέτη που κατέχει το θηλυκό Σύμπαν.
Εξαιρετικό καστ με πειστικές ερμηνείες που φέρνουν τον θεατή δίπλα στην εξέλιξη ενός ανείπωτου δράματος.
Μια σχέση μητέρας και κόρης που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Η κόρη αποχωρεί από το πλάνο και αφήνει τη μητέρα ορφανή.
Η μητέρα συγκινητική και παθιασμένη αναζητεί το άλλο της μισό που είναι η κόρη της για χρόνια. Ξεκινά έναν αγώνα για να την συναντήσει.
Πριν από αυτό όμως θα δούμε πώς τα πράγματα έφτασαν ως εδώ. Πώς η μητέρα, έφερε στη ζωή τον άνθρωπο που θα της πρόσφερε τη μεγαλύτερη οδύνη.Τι οδήγησε την κόρη στη μεγάλη Φυγή.
Η κινηματογραφική αφήγηση σε όλο της το μεγαλείο.
Ο Αλμοδοβάρ τοποθετεί τους ήρωές του σε ατμοσφαιρικούς χώρους και ακούει την ψυχή τους μέσα από ήχους, ματιές και μονολόγους, κάνοντας ένα σινεμά στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό του Μπέργκμαν. Υπέροχο σινεμά χαρακτήρων και αριστοτεχνικής αφήγησης. Καθαρό, αληθινό ανθρώπινο θέαμα.
Πρωταγωνιστές η πίκρα και η θλίψη όχι όμως σε ένα μικροαστικό ψεύτικο επαρχιώτικο πλαίσιο, άλλα μέσα στη λαμπερή κατάθλιψη της πόλης όπου όλοι είναι κοντά και όλοι είναι μόνοι τους. Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Ο Λογιστής Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 1


The Accountant
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο' Κόνορ
Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άνα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου.

Τι Συμβαίνει:
Μετά το «Gone Girl», και αφού φόρεσε τη στολή του Μπάτμαν, ο Όσκαρικός Μπεν Άφλεκ γίνεται ένας αινιγματικός Λογιστής στην ομώνυμη ταινία του Γκάβιν Ο΄Κόνορ.
Η ταινία είναι βασισμένη σε σενάριο του Μπιλ Ντουμπουκέ («The Judge»).
Ο Κρίστιαν Γουλφ (Μπεν Άφλεκ), ήταν ένα αυτιστικό παιδί με σπάνια όμως χαρίσματα. Τώρα έχει γίνει ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους.
Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει με επιτυχία τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων.
Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό, ο Κρίστιαν αποφασίζει να αναλάβει για ξεκάρφωμα τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: Της Living Robotics μιας αθώας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας όμως η λογιστική υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια ασυμφωνία 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
Καθώς ο Κρίστιαν αρχίζει να «καθαρίζει» τα βιβλία και να πλησιάζει την αλήθεια, φαίνεται πως έχει μπλέξει σε πολύ θολά νερά.
Ο διευθυντής της Living Robotics (Τζον Λίθγκοου) έχει προσλάβει κάποιον που δεν θέλει να αφήσει τον Κριστιαν να φτάσει στην αλήθεια.
Όμως ο Λογιστής του Άφλεκ παρόλο που είναι αυτιστικός, τυχαίνει να είναι και άσσος στις πολεμικές τέχνες. Επίσης διαθέτει μια πολύ πλούσια συλλογή από γυαλιστερά πιστόλια και άλλα φονικά εργαλεία που όταν αρχίσει να τα χρησιμοποιεί προς το τέλος πολλά πτώματα θα διακοσμήσουν την οθόνη...
Ένα αρκετά βίαιο θρίλερ με προσποιητές ανατροπές και ορισμένες υπερβολές που μπορεί να μην φέρνει την επανάσταση στο είδος, έχει όμως ένα ενδιαφέρον με τις πειστικές παρουσίες των βετεράνων Σίμονς και Λίθγκοου.

Ο Πιτ και ο Δράκος του Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 2


Pete's Dragon
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λόουερι
Παίζουν: Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Κάρλ Έρμπαν, Γουές Μπέντλεϊ, Ούνα Λόρενς

Τι Συμβαίνει:
O Πιτ και ο Δράκος του είναι το ριμέικ της κλασικής και πολυαγαπημένης ταινίας της Disney του 1977, με πρωταγωνιστές τους Μικι Ρούνεϊ και τη Σέλλεϊ Ουίντερς. Η ταινία ήταν μιούζικαλ και
διηγούνταν την ιστορία ενός αγοριού και του καλύτερου του φίλου, ενός πράσινου δράκου.
Εδώ ο σκηνοθέτης David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints) επιστρέφει στη μαγική ιστορία της φιλίας ενός αγοριού κι ενός δράκου, και την αφηγείται ξανά με συναρπαστικό τρόπο.
Για χρόνια ο ξυλογλύπτης Mr. Meacham (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) μαγεύει τα παιδιά μιας ήσυχης κωμόπολης διηγούμενος παραμύθια με πρωταγωνιστή έναν δράκο που ζει στο δάσος.
Η ίδια του η κόρη, η Grace (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ), που εργάζεται ως δασοφύλακας, βρίσκει αυτές τις ιστορίες απλώς διασκεδαστικές μέχρι που συναντά τον Pete. Ο Pete είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι χωρίς οικογένεια και σπίτι. Υποστηρίζει ότι ζει στο δάσος με έναν τεράστιο, πράσινο δράκο με το όνομα Έλιοτ. Το πιο παράξενο σε όλη την ιστορία είναι ότι ο δράκος αυτός μοιάζει πολύ με τον δράκο στις διηγήσεις του Mr.Meacham.
Το φιλμ φέρει την υπογραφή Ντίσνεϊ με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη παραγωγής και οπτικών εφφε…
Η ταινία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και αποδεικνύει ότι η πίστη και η ανθρωπιά μπορεί να αλλάξει βαθιά τον τρόπο που ζούμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα.

Η Μεγάλη επιστροφή Δράμα, Κίνα / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 3


Gui lai
Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού
Παίζουν: Λι Γκονγκ, Νταομίνγκ Τσεν, Ζανγκ Χουιγουέν Τρέηλερ:

Τι Συμβαίνει:
Συναισθηματικά επικό δράμα που περιορίζεται ανάμεσα σε τρεις χαρακτήρες και εικονογραφεί την τραγωδία μιας ρομαντικής απομόνωσης σε έναν άδικο κόσμο. Βασισμένο στο βιβλίο του Γιαν Γκελίνγκ, “The Criminal Lu Yanshi”, το φιλμ ασχολείται με μία ιστορία αγάπης, για τον χωρισμό και την επανασύνδεση.
Κατά την περίοδο της Κινεζικής Πολιτιστικής Επανάστασης ένας άνδρας αποχωρίζεται από την οικογένειά του, όταν συλλαμβάνεται ως πολιτικός κρατούμενος. Η κόρη του Dan Dan (Ζανγκ Χουιγουέν ) είναι χορεύτρια που ήθελε να γίνει μπαλαρίνα σε μεγάλες παραγωγές. Η μητέρα της είναι δασκάλα (Λι Γκονγκ).
Κατά τις τελευταίες μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης ο πατέρας (Νταομίνγκ Τσεν) επιστρέφει σπίτι του για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του πάσχει από αμνησία. Εκείνη, αδυνατώντας να τον αναγνωρίσει, συνεχίζει να περιμένει τον σύζυγο της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει να θυμηθεί.
Σ’ αυτή του την προσπάθεια θα τον βοηθήσει η κόρη του Νταντάν που πια έχει παρατήσει το χορό και δουλεύει σε εργοστάσιο.
Ο σκηνοθέτης του “Ηρωα” και των “Ιπτάμενων Στιλέτων” οικοδομεί ένα στυλιζαρισμένο δράμα χωρίς να φτάνει στα δημιουργικά επίπεδα των προηγούμενων ταινιών του με δύο από τους πιο αναγνωρισμένους κινέζους ηθοποιούς της γενιάς του που πραγματικά αποδίδουν πτυχές των χαρακτήρων με ουσία και πειστικότητα.
Η διακριτική σκηνοθεσία του Γιμού τελικά κατορθώνει να σκιαγραφήσει ένα διαχρονικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και πάθος.

Belgica Δράμα, Βέλγιο / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 4


Σκηνοθεσία: Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν
Παίζουν: Στεφ Ερτς, Τομ Βερμάγιερ, Έλεν Ντε Βος, Στέφαν Ντε Γουίντερ, Ντομινίκ Βαν Μάλντερ, Μπεν Μπεναουί.

Τι Συμβαίνει:
Έχουμε γνωρίσει τη δουλειά του Γκρόνιγκεν από την ταινία Ραγισμένα Όνειρα.
Εδώ εξιστορεί την ιστορία δύο αδερφών, του Τζο και του Φρανκ. Ο Τζο είχε κάποτε καλλιτεχνικές φιλοδοξίες, αλλά η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε να ανοίξει ένα μπαρ- το Belgica.
Ο Φρανκ είναι ο μεγάλος αδερφός από όλες τις απόψεις. Είναι φιλόδοξος κι αφιερώνεται πλήρως σε ότι κάνει.
Περιμένει το δεύτερο παιδί του, έχει σταθερή δουλειά και θέλει ν’ αποκτήσει το δικό του σπίτι.
Παρόλα αυτά δεν είναι χαρούμενος με την προβλέψιμη ζωή του.
Σε μια επίσκεψη του στο Belgica, έρχεται πιο κοντά με τον αδερφό του κι αποφασίζει να τον βοηθήσει. Για αρκετό καιρό, οι δυο τους είναι το χρυσό δίδυμο της νυχτερινής ζωής της πόλης, αλλά έχουν κλείσει θέσεις σε ένα εθιστικό ταξίδι και ο κόσμος γυρίζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα γύρω τους.
Στο Belgica ο Βέλγος σκηνοθέτης δεν φαίνεται σε μεγάλη φόρμα τουλάχιστον ως προς τι εμπνεύσεις του.
Με ένα συνηθισμένο σενάριο που εξιστορεί την άνοδο και την πτώση προς την επιτυχία, με πολυφορεμένες παράλληλες προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών, φαίνεται σαν να ανακαλύπτει το ποδήλατο.
Το φιλμ είναι γυρισμένο με γρήγορο μοντάζ με μηχανή που κινείται ζαλιστικά μέσα στο χώρο, χωρίς κάποιο προφανή σκοπό ενώ η αφήγηση είναι παραγεμισμένη με μουσικές που υποτίθεται πως φιλμάρονται μέσα στο μπαρ δίνοντας ένα μοδάτο νεανικό χρώμα στην υπαρξιακή οδύσσεια της ταινίας.
Είναι μια ταινία για το Βέλγιο σήμερα; Αν κάπου εκεί μέσα κρύβεται η φιλοδοξία της ταινίας τότε θα της δώσουμε κάποιους βαθμούς επιτυχίας.
Αφού καμιά φορά πετυχαίνει να αναδείξει πτυχές της προσποιητής ευτυχίας στη σύγχρονη αποπροσανατολισμένη κοινωνία της κεντρικής Ευρώπης.
Η ταινία έχει αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας Ταινίας Μυθοπλασίας (Διεθνές τμήμα) Φεστιβάλ Sundance και αυτό μας κάνει να φανταζόμαστε το γενικό επίπεδο του φεστιβάλ αυτής τη χρονιάς…

Σχολικά Γυμνάσια Κωμωδία, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 5


Middle School: The Worst Years Of My Life
Σκηνοθεσία: Στιβ Καρ
Παίζουν: Λόρεν Γκρέιαμ, Γκρίφιν Γκλουκ, Ιζαμπέλα Μονέρ, Τόμας Μπαρμπούσκα, Άνταμ Πάλι, Ρομπ Ριγκλ

Τι Συμβαίνει:
Ο Ρέιφ έχει καλλιτεχνική φαντασία επικών διαστάσεων… και ένα μικρό πρόβλημα με την εξουσία και τους κανόνες, το οποίο και φουντώνει όταν μεταφέρεται σε ένα άκρως αυστηρό και καταπιεστικό σχολείο.
Ο Ρέιφ και ο καλύτερός του φίλος καταστρώνουν ένα σχέδιο για να πατήσουν κάθε έναν κανόνα του σχολείου, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα φυσικά. Η μάχη τους με τον διευθυντή εξελίσσεται σε ένα μίγμα του «Ferris Bueller’s Day Off» με το «Μόνος στο Σπίτι» και φέρνει το χάος στον πραγματικό κόσμο, αλλά και σε εκείνον στο μυαλό του Ρέιφ.
Ο διευθυντής, όμως, δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα...

Frantz

Νέες ταινίες: Μάνα και κόρη σε αδιέξοδο στη Julieta του Αλμοδόβαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 6


Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Παίζουν: Πιέρ Νινέι, Πάουλα Μπιρ, Ερνστ Στότζνερ, Μαρί Γκρούμπερ, Γιόχαν Φον Μπίλοφ, Άντον Φον Λούκε, Σιριέλ Κλερ, Άλις ντε Λενκεσένγκ.

Τι Συμβαίνει:
Ο δραστήριος François Ozon (8 Γυναίκες, Potiche, Η Πισίνα) επιστρέφει στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας με το Frantz, μια ασπρόμαυρη -με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές- συγκινητική ταινία που διαδραματίζεται στο μεσοπόλεμο, σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και στο Παρίσι.
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο (βραβευμένος με César για τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Yves Saint Laurent), Pierre Niney, και η πρωτοεμφανιζόμενη Paula Beer, που διακρίθηκε με το Βραβείο Marcello Mastroianni στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016.
Το Frantz βασίστηκε στην ταινία Broken Lullaby (1932, του Ερνστ Λιούμπιτς), η οποία με τη σειρά της είχε βασιστεί σε θεατρικό έργο του Γάλλου Maurice Rostand. Γεμάτο ανατροπές και μυστικά, το Frantz παρακολουθεί την προσωπική διαδρομή της πρωταγωνίστριας, που αλλάζει εντυπωσιακά μέχρι το τέλος της ταινίας.
Με δεδομένη τη μαεστρία του Ozon να ξεδιπλώνει απτούς χαρακτήρες στο πανί, η ταινία είναι βαθιά ανθρώπινη και πολυεπίπεδη, ενώ τα κοστούμια και η φωτογραφία υφαίνουν μια μαγική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Γαλλία και τη Γερμανία, ανάμεσα στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε μια μικρή γερμανική πόλη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Anna θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Frantz, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Adrien, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ