fbpx Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ»

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
20|10|2016 | 11:10
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε 6ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καταγγέλλοντας το ξεπούλημα των επίγειων και εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω τροπολογίας που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έχουν παρατάξει περίπου 20 ασθενοφόρα στη Βσιλίσσης Σοφίας και διαμαρτύρονται έξω από την είσοδο της Βουλής.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που αντί να φροντίσει να παρέχει τα μέσα που απαιτούνται (ασθενοφόρα - διασώστες) στον Έλληνα πολίτη, καταφεύγει σε τροπολογίες εκτρώματα, καταργώντας στην ουσία το συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και εδραιώνοντας τον ιδιώτη, στρώνοντας τον δρόμο σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που άρχισαν με την έναρξη της κρίσης και δεν δείχνουν να τελειώνουν», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όπως εξηγούν στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» προτείνεται τροπολογία-σφήνα ως αντικατάσταση του Αρθ.31 Ν.2072/92,  σύμφωνα με την οποία «στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων,  ύστερα από έγκριση του υπουργού υγείας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα  δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του».

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις σήμερα προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έξω από τη Βουλή -«Βάζουν τους ιδιώτες από το παράθυρο» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που αντί να φροντίσει να  παρέχει τα μέσα που απαιτούνται (ασθενοφόρα - διασώστες)  στον Έλληνα πολίτη,   καταφεύγει σε τροπολογίες εκτρώματα, καταργώντας στην ουσία το συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και  εδραιώνοντας τον ιδιώτη, στρώνοντας τον δρόμο σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που άρχισαν με την έναρξη της κρίσης και δεν δείχνουν να τελειώνουν. 

Είναι η ύστατη ώρα στην οποία οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημα μας, όχι μόνο ως συνδικαλιστές αλλά ως πολίτες και κοινωνία, μιας και τίθεται σε αμφισβήτηση η δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις» προτείνεται τροπολογία-σφήνα ως αντικατάσταση του Αρθ.31 Ν.2072/92,  σύμφωνα με την οποία «Στο ΕΚΑΒ παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων,  ύστερα από έγκριση του υπουργού υγείας, στην περίπτωση που τα δικά του μέσα   δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του»

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τροπολογία αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρείες. Η αναφορά στο κείμενο «αεροπορικών»  ή «άλλων εταιρειών μεταφορών» γίνεται σκοπίμως και προς συγκάλυψη του πραγματικού σκοπού που εξυπηρετεί η τροπολογία που είναι αποκλειστικά και μόνο η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ με ιδιωτικά ασθενοφόρα και η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Συνεπώς, η προτεινομένη τροπολογία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ και την παράδοση της επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 08:00 στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ για να ανατρέψουμε τα σχέδια  του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΕΚΑΒ.

Όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η «Ντροπολογία!!!!»

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ