Απόφαση για αξιοποίηση των δημοτικών λουτρών στη Νίσυρο - iefimerida.gr

Απόφαση για αξιοποίηση των δημοτικών λουτρών στη Νίσυρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις διατάξεις ΣΔΙΤ εντάχθηκε το έργο Αξιοποίηση Δημοτικών Λουτρών Νισύρου με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Αντικείμενο της σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, ανακαίνιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υποδομών των δημοτικών λουτρών, με στόχο την ανάπτυξη σύγχρονου θερμαλιστικού-υδροθεραπευτικού κέντρου και ξενοδοχειακού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει τουριστικές εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων και θα παρέχει υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η υλοποίηση του έργου θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη Νίσυρο και θα αποτελέσει ευκαιρία για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ενίσχυση της εργασίας. Το έργο περιλαμβάνει:

α) εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων ξενοδοχειακών και υδροθεραπευτικών εγκαταστάσεων,
β) διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, δημιουργία μονοπατιών περιπάτου, με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος (φυσική βλάστηση, ρυάκια, πηγές),
γ) αναβάθμιση των έργων υποδομής.

Το κέντρο θερμαλισμού και υδροθεραπείας περιλαμβάνει:

α) τμήμα ιαματικών θεραπειών με υδροθεραπεία-υδρομασάζ, εισπνοθεραπεία, κολυμβητικές δεξαμενές (εσωτερικές και εξωτερικές), φυσιοθεραπεία-κινησιοθεραπεία και πηλοθεραπεία.
β) τμήμα αναζωογόνησης-χαλάρωσης-ευεξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίσυρος ιαματικές πηγές ΣΔΙΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ