Απέβαλαν τον Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε - iefimerida.gr

Απέβαλαν τον Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που ο ίδιος ίδρυσε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικό διαζύγιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη παίρνει η Δημοκρατική ευθύνη, λίγους μήνες μετά την αρχική παρουσίασή της στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Μάλιστα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, του εύχονται καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούν για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του.

Αφορμή, όπως αναφέρεται «η προσπάθειά του να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία».

Στην Δημοκρατική Ευθύνη σημειώνουν ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης».

«Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών» προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω κίνηση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 1500 και πλέον πολιτών, και στηρίχθηκε από 50 προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Αλέκος Παπδόπουλος, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Γιάννης Ρέγκας, ο Λαοκράτης Χαλβατζής κ.ά.

Η δύσκολη σχέση μεταξύ Δημοκρατικής Ευθύνης και Χάρη Θεοχάρη ήταν γνωστή από καιρό. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που το κόμμα είχε προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, εξαιτίας και της παραπλανητικής εικόνας που είχε περάσει στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για ένα προσωπικό κόμμα του Χάρη Θεοχάρη.

Έτσι, η «Δημοκρατική Ευθύνη» πέρασε σε ένα επόμενο στάδιο, της προσωρινής οργάνωσής της, ενόψει της ιδρυτικής συνδιάσκεψης, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

Εξέλεξε 61μελές Γενικό Συμβούλιο, 9μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, καθώς και μία «τρόικα», αποτελούμενη από τον Θωμά Παπαλιάγκα, Παναγιώτη Τσίρη και Γιώργο Χατζηθεοφάνους, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πολιτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος θα παίξει πλέον πολύ ενεργό ρόλο στη στήριξη και μόνο του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να μετέχει στα κομματικά όργανα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Απέβαλαν Χάρη Θεοχάρη Κόμμα ίδρυσε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ