Μίχαλος: «Κούρεμα» οφειλών και έλεγχος για δόλιες πτωχεύσεις στα θετικά του νέου κώδικα - iefimerida.gr

Μίχαλος: «Κούρεμα» οφειλών και έλεγχος για δόλιες πτωχεύσεις στα θετικά του νέου κώδικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι αλλαγές που στον πτωχευτικό κώδικα, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε:

«Από μία πρώτη ανάγνωση, διαφαίνεται ότι οι αλλαγές που προτείνονται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αίρονται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πτώχευση και την εξυγίανση μιας επιχείρησης, ενώ δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες να επαναδραστηριοποιηθούν.

Δύο νέα θετικά σημεία του νέου νομοθετήματος είναι αυτά που προβλέπουν ενδελεχή έλεγχο για δόλιες πτωχεύσεις, αλλά και "κούρεμα" των οφειλών των επιχειρήσεων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει ακόμη να διαπιστώσει τις προθέσεις της κυβέρνησης και για μτο είζον ζήτημα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων, που χωρίς αμφιβολία είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις πτωχεύσεις.

Όπως είναι γνωστό, η επιμελητηριακή κοινότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προτείνει την προώθηση και του εξωδικαστικού διακανονισμού, όπως επίσης και την εξατομίκευση κάθε περίπτωσης επιχείρησης με κόκκινα δάνεια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μίχαλος Πτωχευτικός Κώδικας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ