Σε ένα συγκλονιστικό μονόλογο σε θέατρο στην Αθήνα μιλάνε έξω από τα δόντια για τη νευρική ανορεξία - iefimerida.gr

Σε ένα συγκλονιστικό μονόλογο σε θέατρο στην Αθήνα μιλάνε έξω από τα δόντια για τη νευρική ανορεξία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νευρική ανορεξία δεν είναι απλώς μια αρρώστια που γέννησε το lifestyle, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μια σκληρή περιπέτεια που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ξεκινάει από μια εγκεφαλική λειτουργία και εκφράζεται από το άτομο που πάσχει ως μια απώθηση της εξωτερικής του εμφάνισης και του σώματός του.

Συνήθως τα άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία αρνούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποδεχτούν την κατάστασή τους και σπάνια μιλούν ανοιχτά για το θέμα τους. Πολλές φορές ακόμα κι ο περίγυρός τους αργεί να συνειδητοποιήσει τι τους συμβαίνει και εκλαμβάνει τις αντιδράσεις τους ως μια εμμονική προσπάθεια να χάσουν κιλά, ή ως συμπτώματα άγχους. Δυστυχώς, αν αυτή η αρρώστια δεν αντιμετωπιστεί στο αρχικό της στάδιο, τα πράγματα δυσκολεύουν εξαιρετικά και με σοβαρότατες συνέπειες για το άτομο που νοσεί. Υπολογίζεται ότι μόλις το 40%-50% των πασχόντων θεραπεύεται ,ενώ συχνά η κατάληξη για τους ασθενείς μπορεί να είναι μοιραία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μονόλογος Νευρική ανορεξία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ