Γαλλία: «Το Ισραήλ είναι προκλητικό και σαμποτάρει την ειρήνη» - iefimerida.gr

Γαλλία: «Το Ισραήλ είναι προκλητικό και σαμποτάρει την ειρήνη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σύννεφα» σχηματίζονται στις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ισραήλ με αφορμή το θέμα των εβραϊκών εποικισμών. Σημερινή ανακοίνωση του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκαζει ως μία «νέα πρόκληση» την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να ξεκινήσει τις προσφορές για την κατασκευή περισσότερων από 1.000 νέων κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη.

Η απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να ξεκινήσει την κατασκευή των κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχει ήδη προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Αυτή η απόφαση, παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αποτελεί μία νέα πρόκληση και ένα επιπλέον εμπόδιο στην πορεία για την ειρήνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό.

«Σε μία περίοδο που η ειρηνευτική διαδικασία βρίσκεται σε αδιέξοδο, η Γαλλία αναμένει τα μέρη να επιδείξουν τη σοβαρότητα για να ξεκινήσουν ξανά τις απευθείας διαπραγματεύσεις και για μια ακόμη φορά καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει αυτά τα σχέδια» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ