Η λίστα της Κλίντον -Σκεφτόταν να κάνει αντιπρόεδρο ακόμη και τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Τιμ Κουκ - iefimerida.gr

Η λίστα της Κλίντον -Σκεφτόταν να κάνει αντιπρόεδρο ακόμη και τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Τιμ Κουκ

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/KEVIN SUTHERLAND
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τιμ Κουκ έχουν φτιάξει «όνομα» στον χώρο της τεχνολογίας. Η Χίλαρι Κλίντον όμως εξέταζε το ενδεχόμενο να τους βάλει στον στίβο της πολιτικής.

Ο ιδρυτής της Microsoft και ο CEO της Apple ήταν στη λίστα των αντιπροέδρων που εξέταζε το «στρατόπεδο» της υποψήφιας των Δημοκρατικών, σύμφωνα με αποκάλυψη των WikiLeaks. Η λίστα προέρχεται από email που υπέκλεψε το WikiLeaks, το οποίο είχε στείλει ο επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον, Τζον Ποντέστρα, τον περασμένο Μάρτιο.

Πέρα από τους παραπάνω, η λίστα των πιθανών υποψήφιων αντιπροέδρων περιελάμβανε και τη σύζυγο του Γκέιτς, Μελίντα, που έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση μέσω του ιδρύματος που έχει φτιάξει το ζευγάρι, αλλά και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον γερουσιαστή Μπιλ Σάντερς.

Το Business Insider εκτιμά ότι ο Κουκ πιθανότατα θα είχε αρνηθεί μία τέτοια πρόταση. Αν και είχε διοργανώσει εκδήλωση για συγκέντρωση δωρεών για την Κλίντον τον περασμένο Αύγουστο, δεν είναι γνωστές οι πολιτικές του πεποιθήσεις, ενώ επίσης έχει διοργανώσει στο παρελθόν ανάλογη εκδήλωση και για τον Πολ Ράιαν, τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Τελικά, το καλοκαίρι, η Κλίντον επέλεξε τον γερουσιαστή Τιμ Κέιν ως τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον Μπιλ Γκέιτς Τιμ Κουκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ