Νέο αρνητικό ρεκόρ για τα spreads των ελληνικών ομολόγων - iefimerida.gr

Νέο αρνητικό ρεκόρ για τα spreads των ελληνικών ομολόγων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο εκτοξεύθηκαν τα spreads των 10ετών ομολόγων της χώρας σήμερα, στις 1.059 μονάδες βάσης (10%).

Πιο συγκεκριμένα, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο νέο ρεκόρ 13,94% (+0,04%) πλησιάζοντας πια το 14%. Ακόμα ψηλότερα, στο 18,92% (+0,53%) έφτασε το επιτόκιο του 2ετούς ομολόγου, γεγονός που σύμφωνα με τους αναλυτες δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν αδυναμία αποπληρωμής των χρεών και κατά συνέπεια αναδιάρθρωση του χρέους.

Αντίστοιχα, τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), ξεπέρασαν σήμερα τις 1.300 μονάδες αλλά υποχώρησαν αργότερα στις 1.250 μονάδες.

Αιτία είναι η έντονη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του χρέους των 340 δισ. ευρώ, τα αλλεπάλλλα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση έχει υποβάλει αίτημα για επιμήκυνση αποπληρωμής του καθώς και η ραγδαία άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στις φινλανδικές εκλογές, πράγμα που θεωρείται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου για τον μηχανισμό στήριξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ