Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες] - iefimerida.gr

Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χωριό του Γιούθκαρ (Júzcar) κοντά στη Μάλαγα της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για να διαφημιστεί η ταινία «Στρουμφάκια», αποφάσισε να διατηρήσει το χρώμα του... για πάντα.

Είχαν χρειαστεί πάνω από 1000 γαλόνια μπογιά για να βαφτεί ολόκληρο το χωριό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας με τα διάσημα μπλε πλασματάκια.

Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Sony, που γύρισε την κινηματογραφική ταινία και ήταν και ο χορηγός για να βαφτεί το χωριό είχε υποσχεθεί στους κατοίκους την πλήρη αποκατάσταση του χωριού το οποίο θα ξαναβαφόταν άσπρο, όπως τα περισσότερα χωριά της νότιας Ισπανίας. Οι 250 κάτοικοι του χωριού όμως, δεν επιθυμούν να ξαναγυρίσει το χωριό στην αρχική του μορφή. Ο λόγος είναι απλός: χάρη στα γυρίσματα της ταινίας, το Γιούθκαρ έχει γίνει ένα τεράστιο τουριστικό αξιοθέατο που έχουν επισκεφτεί πάνω από 80.000 τουρίστες.

Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο δήμαρχος Ντέιβιντ Φερνάντες Τιράδο (David Fernandez Tirado), ο οποίος ακούει στο παρατσούκλι «Παπά Στρουμφ», υποστηρίζει ότι το μπλε χρώμα ξεχωρίζει το χωριό από άλλα της Ισπανίας καθώς «έχει δώσει μια ώθηση στην τοπική οικονομία, έχει αυξήσει την ευτυχία μας, τα όνειρά μας και τα επίπεδα της απασχόλησης εδώ».

Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Το χωριό της Ισπανίας που βάφτηκε μπλε για τα «Στρουμφάκια»! [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ