Ο Τραμπ καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές -Συμφωνούν κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί - iefimerida.gr

Ο Τραμπ καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές -Συμφωνούν κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις εβδομάδες πριν τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ μιλά για απάτη σε πολλά εκλογικά κέντρα και εκστρατεία λάσπης από ΜΜΕ. Και αρκετοί σημαίνοντες κομματικοί ομόσταυλοί του σπεύδουν στο πλευρό του...

«Οι εκλογές αυτές χειραγωγούνται απ' τα ανήθικα ΜΜΕ που υποστηρίζουν την διεφθαρμένη Χίλαρυ – αλλά και σε πολλά εκλογικά κέντρα – θλιβερό!», καταγγέλλει ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ σ' ένα απ' τα τελευταία του tweets. Μόλις τρεις εβδομάδες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση ο 70χρονος μεγιστάνας βλέπει στις δημοσκοπήσεις την πλάτη της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Χίλαρι Κλίντον. Σε πολλές αμερικανικές πολιτείες η αναμέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει είτε με επιστολικές ψήφους ή με προσέλευση σε εκλογικά κέντρα που έχουν ήδη ανοίξει.

Ο Τραμπ έχει κατ' επανάληψη κατηγορήσει τα ΜΜΕ για προκατάληψη και “εκλογική απάτη”, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες ή να προσκομίσει αποδείξεις. Σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο ισχυρίστηκε μάλιστα ότι “η Δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι ψευδαίσθηση”. Ζήτησε δε απ' τους οπαδούς του να παρακολουθούν με άγρυπνο μάτι τα τεκταινόμενα στα εκλογικά κέντρα...

Πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν φόβους μήπως οι οπαδοί του Τραμπ ακολουθήσουν τις συστάσεις του προκαλώντας με τις κινήσεις τους φόβο στους ψηφοφόρους και προβλήματα στην ψηφοφορία. Ενώ υφέρπει κι η ανησυχία μήπως προκληθούν επεισόδια μετά από ένα αρνητικό για τον δισεκατομμυριούχο εκλογικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό το μήνυμα που έστειλε μέσω twitter ένας σερίφης στο Μιλγουόκι ότι σήμανε η ώρα για “δικράνια και πυρσούς” απέναντι σε “διεφθαρμένους κυβερνητικούς θεσμούς” και “διεφθαρμένα ΜΜΕ”.

Στο μεταξύ κι άλλα επιφανή στελέχη των Ρεπουμπλικανών σπεύδουν να στηρίξουν τον κομματικό προεδρικό υποψήφιο.

Χωρίς τις ατέλειωτες, μονόπλευρες κατηγορίες κατά του Τραμπ στις ειδήσεις η Χίλαρυ Κλίντον θα ήταν πίσω 15%

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο υπερσυντηρητικός πρώην πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ABC για τις αιτιάσεις Τραμπ περί εκλογικής απάτης υποστήριξε ότι αρνείται την πραγματικότητα όποιος λέει ότι δεν έγινε καλπονοθεία στη Φιλαδέλφεια. Ισχυρίστηκε δε ότι δεκάδες δημοσιογράφοι τηλεοπτικών δικτύων έχουν αποφασίσει να καταστρέψουν τον Τραμπ. “Χωρίς τις ατέλειωτες, μονόπλευρες κατηγορίες κατά του Τραμπ στις ειδήσεις η Χίλαρυ Κλίντον θα ήταν πίσω 15%”, είπε ό Γκίνγκριτς. Και κάλεσε τους ψηφοφόρους να είναι άγρυπνοι στις κάλπες, διότι στο παρελθόν έχουν κλαπεί εκλογικές νίκες .

Ο Τραμπ καταγγέλλει νοθεία στις εκλογές -Συμφωνούν κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί | iefimerida.gr 0

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, σε συνέντευξή του στο CNN, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για αλλοίωση του αποτελέσματος προσμετρώντας τις ψήφους νεκρών: «Θέλετε να σας πω ότι πιστεύω πως οι εκλογές στη Φιλαδέλφεια και το Σικάγο θα διεξαχθούν δίκαια; Θα ήμουν ανόητος αν έλεγα κάτι τέτοιο». Η έκταση της απάτης αυτής, πάντως, θα παίξει κατά τον Τζουλιάνι σημαντικό ρόλο μόνον αν κριθεί οριακά η μάχη. Ο Τζουλιάνι θεωρείται εδώ και καιρό εκ των εμπίστων του Τραμπ και μάλιστα έσπευσε να τον στηρίξει ενθέρμως και στο τελευταίο σκάνδαλο με τα ανάρμοστα σεξουαλικά σχόλια για τις γυναίκες.

Πιο μετριοπαθής ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, Μάικ Πενς, είπε στο NBC ότι “ο αμερικανικός λαός λυπάται για την ολοφάνερη προκατάληψη των ΜΜΕ” κι ότι απ' αυτό προκύπτουν κι οι καταγγελίες περί εκλογικής απάτης. Ταυτόχρονα, όμως, διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τραμπ θα αποδεχθούν πλήρως το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το Σάββατο ο Πωλ Ράιαν – πρόεδρος της Βουλής και ισχυρότερος ανήρ αυτή τη στιγμή των Ρεπουμπλικανών- είχε πει ότι δεν τρέφει καμιά αμφιβολία για το εκλογικό σύστημα της χώρας επισημαίνοντας διά της εκπροσώπου του: “η δημοκρατία μας εδράζεται στην εμπιστοσύνη στα εκλογικά αποτελέσματα κι ο πρόεδρος της Βουλής είναι πεπεισμένος ότι οι Πολιτείες θα διεξάγουν νομότυπα τις εκλογές”. Σημειωτέον ότι ο Ράιαν απέσυρε πρόσφατα την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα Τραμπ.


Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν ως κινήσεις αποπροσανατολισμού τις τελευταίες δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος δέχθηκε σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα λόγω του βίντεο με τα -αν μη τι άλλο- ανάρμοστα σχόλιά του για τις γυναίκες. Ενώ ακολούθησαν καταγγελίες αρκετών γυναικών εις βάρος του Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ