Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] - iefimerida.gr

Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM /Φανή Τρυψάνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ είναι το κλίμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, του πρώην εργοστασίου «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από τη θανατηφόρα παράσυρση δύο Σύρων προσφύγων -μίας 32χρονης και του 9χρονου γιου της- από Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξω από τη δομή.

Ένα ακόμη 12χρονο κοριτσάκι από τη Συρία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το σημείο που σκοτώθηκαν οι δύο πρόσφυγες

Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, πυροδοτώντας ένταση και επεισόδια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαγριωμένοι πρόσφυγες προπηλάκισαν τον 76χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, βάζοντας φωτιά στο όχημά του. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες και μετανάστες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, ενώ κλειστή ήταν το πρωί η Συμμαχική Οδός στο ύψος της δομής «Φέσσα».

Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Βαρύ το κλίμα στο Ωραιόκαστρο -Μία μέρα μετά το θάνατο δύο προσφύγων [εικόνες] | iefimerida.gr 7

ΚΚΕ Κ. Μακεδονίας για Ωραιόκαστρο: Επιχειρούν να παρουσιάσουν την αλήθεια με το κεφάλι ανάποδα

«Η πραγματικότητα για τα χθεσινά γεγονότα στο Ωραιόκαστρο είναι ότι σκοτώθηκαν μια μάνα με το παιδί της και τραυματίστηκε ακόμα ένα, γιατί τους παρέσυρε όχημα».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για όσα έγιναν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και καταγγέλλει όλους όσοι επιχειρούν να παρουσιάσουν την αλήθεια «με το κεφάλι ανάποδα», όπως επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης έχει ως εξής:

«Ο χαρακτηρισμός ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγο. Η πραγματικότητα για τα χθεσινά γεγονότα στο Ωραιόκαστρο είναι ότι σκοτώθηκαν μια μάνα με το παιδί της και τραυματίστηκε ακόμα ένα γιατί τους παρέσυρε όχημα. Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την αλήθεια με το κεφάλι ανάποδα και μαζί τους τα διάφορα site που τους υποστηρίζουν και όσους αναπαράγουν την "είδηση" (βλέπε oraiokastro24.gr, seleo.gr). Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του φασισμού. Ο λαός να βγάλει συμπεράσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: MOTIONTEAM /Φανή Τρυψάνη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ