Διαμαντοπούλου: «Τα πολιτικά κόμματα χρειάζονται αναδιάταξη» - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου: «Τα πολιτικά κόμματα χρειάζονται αναδιάταξη»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα, αλλά μια ανολοκλήρωτη πολιτική», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου των Βασ. Βασιλικού και Γ. Στουρνάρα με θέμα «Η βαθιά ελληνική κρίση - Με τη ματιά ενός λογοτέχνη», υπογραμμίζοντας πως όταν αυτή ολοκληρωθεί θα οδηγήσει σε μια Ε.Ε. που θα λειτουργεί ως «κράτος»

H υπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα. «Η Δημοκρατία χρειάζεται χρόνο. Ούτε γίνεται να κινούμαστε με αλλόφρονα-βίαιο τρόπο, ούτε να μεταθέτουμε συνεχώς τις λύσεις των μεγάλων θεμάτων για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει αίσθηση του χρόνου. Με αποτέλεσμα να χρονίζουν απαντήσεις-λύσεις σε καίρια ζητήματα. Τα πολιτικά κόμματα χρειάζονται αναδιάταξη. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να συναντηθούν το ευρύτερο δυναμικό κέντρο με την υπεύθυνη αριστερά» υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας τρεις είναι οι κύριοι άξονες που πρέπει να βρίσκονται στον πολιτικό προγραμματισμό, ανεξαρτήτως παρατάξεων και χρόνου εκλογών:

Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και συμμαχίες εντός Ε.Ε. σε συγκεκριμένους στόχους όπως π.χ. «η ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα», το δίκτυο αλληλεγγύης για όλους τους αδύναμους απέναντι στην κρίση κάτι που «είναι υποχρέωση και απόλυτη ευθύνη όλων μας» και οι αναπτυξιακές επενδύσεις, μέσα από διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες, προσφέροντας σημαντικά και ελκυστικά κίνητρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ