Ντράγκι: «Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο» - iefimerida.gr

Ντράγκι: «Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πίστη του στην ισχύ του ευρώ εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ τόνισε πως το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι απαραίτητο.

Ο Ντράγκι ανέφερε επίσης στους ευρωβουλευτές τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ για σταδιακή ανάκαμψη στην Ευρωζώνη το 2012, με πληθωρισμό που θα ξεπεράσει για μερικούς μήνες το 2% πριν αρχίσει να επανέρχεται στα όρια που η Φρανκφούρτη θεωρεί αποδεκτά. Ωστόσο τόνισε πως εκτιμά πως το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τις τράπεζες.
Παράλληλα θέλησε να μειώσει τον αντίκτυπο που είχαν οι δηλώσεις του για στους FT, για ανυπολόγιστες ζημιές από πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης, λέγοντας πως «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ισχύ του ευρώ, το κοινό νόμισμα είναι μη αναστρέψιμο» .
Και άφησε να εννοηθεί πως διάφοροι συντηρούν σενάρια καταστροφολογίας της ΕΕ λέγοντας «Αρκετοί και κυρίως στις εκτός ευρώ χώρες, ξοδεύουν πολύ χρόνο στο να κάνουν αυτό που εγώ αποκαλώ μακάβριες εικασίες και αναρωτιούνται συνέχεια τι θα γίνει αν και τι θα γίνει άν».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ χαρακτήρισε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο «αναγκαίο μήνυμα» που δείχνει την τροχιά που θα ακολουθήσει η εξέλιξη της Ευρωζώνης και τόνισε πως οι μηχανισμοί στήριξης της Ευρωζώνης -EFSF και ESM- γίνονται πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί ως «αναχώματα» μετά τις αποφάσεις της Συνόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ