Νεύρα Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Νεύρα Τσίπρα στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο Συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εκνευρίστηκε όταν μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στο Συνέδριο -που γίνονταν δι' ανατάσεως της χειρός- τα μέλη του Συνεδρίου ψήφιζαν επί θεμάτων που είχαν τεθεί ασαφώς ή από τις πολλές και αλλεπάλληλες τοποθετήσεις έχασαν τη γραμμή...

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να υπάρξει στιγμιαία ένταση και αντιδράσεις από τους Συνέδρους και τους βουλευτές.

Ειδικότερα, οι σύνεδροι ψήφισαν, με μεγάλη πλειοψηφία, την τροπολογία που προέβλεπε ότι μόνο το 25% μελών της νέας κεντρικής επιτροπής μπορούν να προέρχονται από την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα. Η διάταξη αυτή αποσκοπούσε στο να αναδειχθούν νέα κομματικά στελέχη, ώστε να μη μονοπωλούν τις κομματικές θέσεις τα επιφανή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία άλλωστε είναι απασχολημένα με τα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα.
Σύμφωνα με την νέα αυτή ρύθμιση στη νέα κεντρική επιτροπή των 151 μελών, μόνο 38 μέλη θα προέρχονταν από την κυβέρνηση και τους βουλευτές.
Προς έκπληξη όλων και πιθανόν ύστερα από πιέσεις ενδιαφερομένων, έκανε παρέμβαση ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου, φανερά ενοχλημένος, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε διόλου κολακευτικά προς το σώμα των συνέδρων.
«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου», είπε με βλοσυρό ύφος ο κ. Τσίπρας και ζήτησε να εξαιρεθούν από την ποσόστωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το 25% να αφορά μόνο σε κυβερνητικά στελέχη.

Η τροπολογία Τσίπρα τέθηκε ξανά σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ