Ξαφά: Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος, όσο κι αν ελαφρυνθεί - iefimerida.gr

Ξαφά: Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος, όσο κι αν ελαφρυνθεί

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χωρίς μεταρρυθμίσεις και επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους όσο και αν αυτό ελαφρυνθεί», προειδοποίησε η Μιράντα Ξαφά.

Η οικονομολόγος τόνισε ακόμη ότι το πρόγραμμα βοήθειας είναι βασισμένο σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. «Δεν πρόκειται να εξαλείψει το φόβο του Grexit και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τα μέτρα υπερφορολόγησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν είναι λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και του ασφαλιστικού, πρόσθεσε ακόμη.

«Το Ταμείο λέει ότι χρειάζεται μείωση και των σημερινών συντάξεων, όχι μόνο των μελλοντικών... Είναι παράλογο να θέλουμε να διατηρούμε συντάξεις 1.400 ευρώ κατ’ ελάχιστον εις βάρος των εργαζομένων, δεν μπορούμε να δίνουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους, πρέπει να ευθυγραμμιστούν οι συντάξεις με τις εισφορές» τόνισε η κ. Ξαφά, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να γίνει οριζόντια περικοπή συντάξεων, αλλά ανάλογα με τη συνεισφορά του καθενός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιράντα Ξαφά χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ