Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] - iefimerida.gr

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες]

φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αθλητισμός, η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και ο σεβασμός προς το περιβάλλον αποτελούν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι πολλαπλοί χώροι του αποτελούν ιδανικό μέρος για άθληση προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στα προγράμματα Αθλητισμού & Ευεξίας, ή να επισκεφθούν τον χώρο στον ελεύθερο χρόνο τους ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Παράλληλα, από Δευτέρα έως Παρασκευή καθηγητές φυσικής αγωγής με προπονητική εμπειρία βρίσκονται στον χώρο (06.30-09.30 και 08.30-21.30) προσφέροντας συμβουλές και καλές πρακτικές άσκησης.

Επιπλέον, οι αθλητικές δράσεις που σχεδιάζονται κάθε μήνα προσκαλούν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ΚΠΙΣΝ μέσα από προγράμματα που πραγματοποιούνται σε αναπάντεχα σημεία του έργου, όπως το Ξέφωτο, το Κανάλι, τα εξωτερικά σκαλιά των κτιρίων και ολόκληρος ο περιβάλλον χώρος του έργου.

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για παιδιά
Για όλο τον Οκτώβριο, οι μικροί επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν και να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους μέσα από το παιχνίδι, έχοντας πάντα την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση έμπειρων εκπαιδευτών και γυμναστών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Yoga και Στίβο για παιδιά, Ιστιοπλοΐα και Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι, Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών, και το πρόγραμμα Παίζω και Μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι – Μουσικοκινητική Αγωγή).

Για ενήλικες
Παράλληλα, οι ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα καθημερινά προγράμματα Yoga και Mat Pilates, στο Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης, και στη δεύτερη διοργάνωση του Rowalthon, που περιλαμβάνει δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και cross country αγώνα 5 χιλιομέτρων.
Τις καθημερινές αθλητικές δράσεις, συμπληρώνει μία μοναδική ποδηλατοδρομία που θα ξεκινήσει από το γραφικό Θησείο και θα καταλήξει στο καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, για ένα οργανωμένο πικ νικ που θα συνοδεύεται από μια live συναυλία.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές πληροφορίες
Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά

Θαλάσσιο Καγιάκ στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ | Κανάλι
Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του καγιάκ. Εκμάθηση σταθερής κωπηλασίας σε ευθεία πλεύση βασισμένη στο περιεχόμενο και τη δομή των προγραμμάτων της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Η επαφή με το υδάτινο στοιχείο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία για να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της πόλης.
Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου, 15.00 - 18.00
Κυριακή 23, 30 Οκτωβρίου, 15.00 - 18.00
Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου, 16.00-18.00
(για παιδιά άνω των 10 ετών)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος / Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Yoga για Παιδιά | Ξέφωτο
Η yoga για παιδιά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν οι μικροί μας φίλοι σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός. Από μικρή ηλικία τα παιδιά ζουν με την πίεση του σχολείου, το άγχος της επιτυχίας των αθλημάτων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και εδώ έρχεται η yoga να τα ελευθερώσει.

Το μάθημα γίνεται δίχως κριτική και σκοπός δεν είναι η εκτέλεση της τέλειας στάσης από τα παιδιά. Σε κλίμα ενθάρρυνσης το παιδί αναπτύσσει τον κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Η προσέγγιση είναι παιδοκεντρική και με εργαλείο το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, την αναπνοή τους και τις σκέψεις τους, καθώς και να ηρεμούν. Παράλληλα δυναμώνουν, βελτιώνουν την ευλυγισία τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση.
Σάββατο 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 12.00 - 13.00
(για παιδιά 4-12 ετών)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι | Κανάλι
Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού,όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.
(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 άτομα)
Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου
Κυριακή 16, 23, 30 Οκτωβρίου
9.00 - 10.00 (ηλικίες 6-9 ετών)
10.00 - 11.00 (ηλικίες 9-12 ετών)
11.00 - 12.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών)
12.00 - 13.00 (ηλικίες 12-17 ετών)
13.00 - 14.00 (για ενήλικες και παιδιά άνω των 17)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου
*Απαιτείται προεγγραφή στο www.snfcc.org/events

Πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής Παιδιών | Στίβος
Μέσα από το πρόγραμμα Ψυχοκινητικής Αγωγής τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλα ψυχοκινητικά παιχνίδια, δομημένα πάνω στις ηλικιακές τους ικανότητες. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργική και ψυχαγωγική απασχόληση των παιδιών σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προάγοντας την ιδέα της άσκησης ως καθημερινό τρόπο ζωής.

Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής σε κινητικά, παιδαγωγικά και μαθησιακά θέματα καθοδηγούν τα παιδιά στη δραστηριότητα αυτή η οποία απευθύνεται σε όλους και έχει στόχο να αγκαλιάσει εξίσου και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες.
(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα)
Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου
11.00 - 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)
Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου
17.00 - 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Παίζω και μαθαίνω (Παραδοσιακό Παιχνίδι - Μουσικοκινητική αγωγή) | Ξέφωτο
Μια σύγχρονη και διασκεδαστική αναβίωση των κοινωνικών παιχνιδιών που ενθουσιάζουν ακόμα τα παιδιά! Το κουτσό, η διελκυστίνδα, οι κρίκοι και οι τσουβαλοδρομίες σε πιο μοντέρνες εκδοχές τους, οι οποίες, όμως, δεν αλλοιώνουν
τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έκαναν τα αρχικά παιχνίδια να διαρκέσουν στον χρόνο αποτελώντας μέρος του λαϊκού μας πολιτισμού. Αλλά δεν είναι μόνο τα παιδιά
που θα διασκεδάσουν παίζοντας...

Και οι μεγαλύτεροι θα ανακαλέσουν μνήμες από την παιδική τους ηλικία, ίσως μάλιστα να δελεαστούν να παίξουν οι ίδιοι, μετατρέποντας αυτή τη δραστηριότητα σε μια συνάντηση πέρα από γενιές και μια αφορμή ουσιαστικής παιδείας για τους μικρούς.
(Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 25 άτομα)
Σάββατο 15, 22, 29 Οκτωβρίου
11.00 - 12.30 (για παιδιά 9-12 ετών)
Τρίτη 18, 25 Οκτωβρίου
17.00 - 18.30 (για παιδιά 5-8 ετών)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Στίβος για παιδιά | Στίβος
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τρόπο. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κρυμμένες ικανότητές τους σύμφωνα με την ηλικία τους, συμμετέχοντας σε βασικές κινητικές δραστηριότητες δρόμων, αλμάτων και ρίψεων. Παράλληλα, με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης τα παιδιά αποκτούν κοινωνικότητα, πειθαρχία και εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες στον τομέα της άθλησης και διεκπεραιώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής στον ειδικά διαμορφωμένο στίβο του Πάρκου.
Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου
Τετάρτη 19, 26 Οκτωβρίου
Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου
16.30 - 17.15 (για παιδιά 6-9 ετών)
17.30 - 18.15 (για παιδιά 9-14 ετών)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Αθλητικές δραστηριότητες για ενήλικες
Yoga στο Πάρκο | Ξέφωτο
Με οδηγό τις γενικές αρχές yoga, θα εμβαθύνουμε στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος με ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, στάσεις της yoga και χαλάρωση. Θα αποπειραθούμε να κάνουμε ένα ταξίδι προς τα μέσα και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας.

Θα βρούμε χρόνο για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, κάτι που ξεχνάμε όταν μας παρασύρει η καθημερινότητα, να μάθουμε τα όριά μας, να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας και να χαλαρώσουμε βαθιά. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στη βίωση αρμονίας, ολοκλήρωσης και πληρότητας.
Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου, 19.00 - 20.30
Τρίτη 18, 25, 08.00 - 09.30
Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου, 08.00 - 09.30
Παρασκευή 14, 21, 28 Οκτωβρίου, 19.00 - 20.30
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, καθώς και ένα φουλάρι για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη χαλάρωση.

Mat Pilates | Ξέφωτο
Ένας δημιουργικός τρόπος εκγύμνασης εμπνευσμένος από τον Joseph Pilates που μας βοηθάει στη διατήρηση της σωστής στάσης σώματος και συντελεί στη βελτίωση της ευλυγισίας, της δύναμης, της ελαστικότητας και της ισορροπίας. Οι συνολικά 500 ασκήσεις της μεθόδου είναι κατάλληλες για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών,
αρχάριους και προχωρημένους.

Πραγματοποιείται πάνω σε στρώματα και με ειδικά όργανα γυμναστικής (δαχτυλίδια, λάστιχα, μπάλες). Η μέθοδος pilates δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση του ‘κέντρου’ του σώματος και επικεντρώνεται στους κοιλιακούς, ραχιαίους και την πλάτη. Οι ασκήσεις pilates, εκτός από τη σωματική εκγύμναση, βοηθούν στη βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής κατάστασης, στη μείωση των συμπτωμάτων της κόπωσης και στην αποβολή του στρες, που απορρέουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα θα διαρκεί μία ώρα και θα απευθύνεται σε κάθε ενήλικα με χαμηλά επίπεδα κινητικότητας που επιδιώκει να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του σώματός του μέσω μιας ολοκληρωμένης αθλητικής δραστηριότητας.
Δευτέρα 17, 24, 31 Οκτωβρίου, 08.00 - 09.00
Τετάρτη 19, 26 Οκτωβρίου, 08.00 - 09.00, 19.00 - 20.00 & 20.00 - 21.00
Πέμπτη 20, 27 Οκτωβρίου, 19.00 - 20.00 & 20.00 - 21.00
Παρασκευή 21, 28 Οκτωβρίου, 08.00 - 09.00
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης | Στίβος
Το πρόγραμμα Αερόβιας Προπόνησης απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την καρδιοαναπνευστική αντοχή τους αλλά και να συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων. Το πρόγραμμα καθοδηγείται από πεπειραμένο καθηγητή φυσικής αγωγής με αγωνιστική εμπειρία και στηρίζεται σε επιστημονική προπόνηση λαμβάνοντας υπόψιν τις φυσιολογικές παραμέτρους των αθλουμένων, με στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής.
Παρασκευή 14, 21, 28 Οκτωβρίου, 19.00 - 20.00 & 20.00 - 21.00
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Rowathlon II | Στίβος
Δίαθλο με κωπηλασία στο Κανάλι και αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων. Αγώνας cross country (ανώμαλος δρόμος σε διάφορα terrain) στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και στη συνέχεια κωπηλασία 800 μέτρα με kayak στο Κανάλι του Πάρκου. Σκοπός του αγώνα είναι η ευγενής άμιλλα συνδυάζοντας αθλήματα που ενεργοποιούν καρδιοαναπνευστικά και μυοδυναμικά όλο το σώμα.
Συμμετοχές: Συνολικά 80 άτομα (ατομική δραστηριότητα)
Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 11.30 - 13.00
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Ιστιοπλοΐα στο Κανάλι | Κανάλι
Ακολουθώντας την έμπνευση του αρχιτέκτονα Renzo Piano, που ενσωματώνει το Kανάλι στο ΚΠΙΣΝ, ως συνέχεια της θάλασσας, καθώς και το όραμά του για το στέγαστρο ως ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον ιστό του, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές ιστιοπλοϊκές δράσεις με διαφορετικούς τύπους σκαφών τόσο μέσα στο νερό, εντός του Καναλιού, όσο και στη στεριά, με καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες.
Αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 15 άτομα. Για ενήλικες και παιδιά άνω των 17 ετών.
Σάββατο 15, 22, 29, 11.00 - 12.00 & 13.00 - 14.00
Κυριακή 16, 23, 30 Οκτωβρίου, 11.00 - 12.00 & 13.00 - 14.00
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου

Βόλτα με ποδήλατο & πικ νικ στο Ξέφωτο!
Σας προσκαλούμε σε μια μοναδική βόλτα με ποδήλατο και τελικό προορισμό το πρώτο οργανωμένο πικ νικ στο Ξέφωτο! Πάρτε μαζί τη φίλη, τον φίλο σας, τον γείτονα ή το κατοικίδιό σας και ελάτε για ένα όμορφο απόγευμα με ποδήλατο, καλή παρέα και όμορφη μουσική. Ξεκινάμε στις 16.00, από την είσοδο του ποδηλατόδρομου της Αθήνας, κάτω από τη Γέφυρα Πουλόπουλου, στο Θησείο για να καταλήξουμε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Η διαδρομή είναι εύκολη και ασφαλής -ακολουθεί τον ποδηλατόδρομο- και οι συνεργάτες του MBike θα αναλάβουν να σας συνοδεύσουν ως το ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα ποδήλατά σας με ασφάλεια στο parking ποδηλάτων του χώρου. Εσείς θα φέρετε μόνο το καλαθάκι με το φαγητό και το κέφι σας, κι εμείς θα φροντίσουμε για τη μουσική και όλα τα υπόλοιπα!
Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 16.00
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: ΚΠΙΣΝ & MBike
Σύμβουλος άσκησης, βελτίωσης υγείας και ευεξίας ενηλίκων

Καθηγητές φυσικής αγωγής με προπονητική εμπειρία θα βρίσκονται στους χώρους των υπαίθριων οργάνων από τις 06.30 έως τις 09.30, και από τις 18.30 έως τις 21.30. Οι ασκούμενοι που ενδιαφέρονται μπορούν να λάβουν συμβουλές και καλές πρακτικές και να ενταχθούν στο πρόγραμμα αξιολόγησης της φυσικής τους κατάστασης. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του προπονητή θα σχεδιαστεί εξατομικευμένο προπονητικό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, μυϊκή ενδυνάμωση, ασκησιολόγιο ευλυγισίας και αποθεραπείας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενήλικα που επιδιώκει να βελτιώσει την υγεία και ευεξία του μέσω της άθλησης.

Αθλητισμός και ευεξία στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος -Προγράμματα για όλα τα γούστα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός καθημερινά από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 06.30 - 09.30 & 18.30 - 21.30
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

φωτογραφίες: Γιώργης Γερόλυμπος, Σταύρος Μπόγλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ