Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπεραπόδοση εσόδων -«Δείχνει την έξοδο από την κρίση» - iefimerida.gr

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την υπεραπόδοση εσόδων -«Δείχνει την έξοδο από την κρίση»

Φωτογραφίες: EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πανηγυρικό τόνο το μέγαρο Μαξίμου θριαμβολογεί για την υπέρβαση των στόχων του Προϋπολογισμού στο 9μηνο του έτους.

Η υπέρβαση κατά την σχετική ανακοίνωση, κατά 1,5 δισ. ευρώ για τα καθαρά δημόσια έσοδα, και κατά 3,5 δισ. ευρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα «αποτελεί το αποτέλεσμα της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης που ασκεί η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το Μαξίμου η κυβέρνηση «έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα από μια πενταετία σκληρής λιτότητας, προχώρησε σε δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών. Σε συνδυασμό με την παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης, οι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας υπεραποδίδουν σηματοδοτώντας τον δρόμο εξόδου από την κρίση».

Καταλήγοντας το Μαξίμου καλεί τον κ. Μητσοτάκη «και όσους πόνταραν σε κατάρρευση των εσόδων και αποτυχία της χώρας», να «συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπέρβαση στόχοι προϋπολογισμός έσοδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ