Παρά την έκρηξη των social media, το ερωτικό γράμμα παραμένει τάση [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρά την έκρηξη των social media, το ερωτικό γράμμα παραμένει τάση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ερωτικά γράμματα είναι ντεμοντέ; Στην εποχή των SMS, mail, Snapchat, Skype…όπου όλα τα μέσα είναι στη διάθεση των ερωτευμένων, τι συμβαίνει; Η παραδοσιακή ερωτική επιστολή απειλείται;


Η γαλλίδα ψυχαναλύτρια και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη ζωή των ζευγαριών Sophie Cadalen δηλώνει στην εφημερίδα Le Figaro ότι τα ερωτικά γράμματα ζουν και βασιλεύουν. Στην εποχή όπου όλοι θέλουν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και μηνύματα όσο γίνεται πιο γρήγορα, η επιστολή «επιβάλλει μια απόσταση ανάμεσα στη στιγμή που γράφεται και στη στιγμή που ο άλλος τη διαβάζει. Η απόσταση ανάμεσα στους δύο αυτούς χρόνους δημιουργεί ένα είδος αναμονής που ενθουσιάζει», λέει η ψυχαναλύτρια.

Παρά την έκρηξη των social media, το ερωτικό γράμμα παραμένει τάση [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η ίδια εκτιμά ότι δεν πρέπει κανείς να φέρνει αντιμέτωπες την γραπτή αλληλογραφία με την ψηφιακή αλληλογραφία γιατί οι δύο αυτές μορφές δεν είναι ανταγωνιστικές. Η Σοφί Κανταλέν δηλώνει ότι ο στόχος μιας ερωτικής επιστολής είναι να αποκαλύψει το βάθος αυτού που τη γράφει, πράγμα που δεν επιτυγχάνεται με μια selfie. «Η selfie μας δείχνει αλλά δεν αποκαλύπτει κάτι για μας. Τα λόγια είναι πιο αποκαλυπτικά. Εκθέτουμε τον ίδιο μας τον εαυτό με τα λόγια», δηλώνει.
Η ίδια ομολογεί ότι το να γράφεις ερωτικές επιστολές δεν είναι εύκολο για όλους. «Η γραφή απαιτεί μια ορισμένη επένδυση, ένα κάποιο ταλέντο, ένα σχετικό θάρρος. Ορισμένα άτομα φοβούνται και κυρίως τρομάζουν στην ιδέα ότι θα κάνουν ορθογραφικά λάθη. Πρέπει κάποιος να έχει διαβάσει ερωτικά γράμματα ώστε να γράψει και ο ίδιος». Προσθέτει ότι το να διαβάζει κανείς λογοτεχνία και να διαβάζει ερωτική επιστολογραφία «γεννούν την αγάπη για τις λέξεις, σε προσκαλούν να γράψεις».

Παρά την έκρηξη των social media, το ερωτικό γράμμα παραμένει τάση [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Σύμφωνα με το σάιτ DesLettres, η ερωτική επιστολογραφία παραμένει στη μόδα. Πολλές χιλιάδες χρήστες διαβάζουν καθημερινά τις ερωτικές επιστολές μιας ιστορικής προσωπικότητας και αναζητούν φράσεις για να ολοκληρώσουν οι ίδιοι μια επιστολή. Από τα post-it στο ψυγείο ως τα μεγάλα, χειρόγραφα γράμματα, η παράδοση να βάζει κάποιος τα αισθήματά του στο χαρτί παραμένει ζωντανή και προσαρμόζεται στην εποχή, αλλά δεν χάνεται. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να γράφουμε τον έρωτα!» καταλήγει η Σοφί Κανταλέν.

Παρά την έκρηξη των social media, το ερωτικό γράμμα παραμένει τάση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ερωτική επιστολή τάση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ