Στη Ρουάντα η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Ρουάντα η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone που αναμένεται να βοηθήσει αρχικά στις περιπτώσεις όπου χρειάζεται εκτάκτως αίμα για μετάγγιση, εγκαινιάστηκε στη Ρουάντα.

Ο Πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame εγκαινίασε την πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης εμπορευμάτων μέσω drone κατά τη διάρκεια τελετής στην κεντρική περιφέρεια της χώρας Muhanga.

Ξεκινώντας σήμερα, η κυβέρνηση της Ρουάντα θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί drones για εκτάκτου ανάγκης παραδόσεις αίματος, μέχρι και 150 παραγγελίες την ημέρα, σε 21 εγκαταστάσεις μετάγγισης που βρίσκονται στο δυτικό κομμάτι της χώρας.

Στη Ρουάντα η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα drones και συνολικά η υπηρεσία παράδοσης κατασκευάζονται και λειτουργούν από τη Zipline, μια εταιρεία ρομποτικής με έδρα την Καλιφόρνια. Η υπηρεσία παραδόσεων με drone της Ρουάντα θα επικεντρωθεί αρχικά στη μεταφορά αίματος, όμως η διεθνής συνεργασία μεταξύ της UPS, της φιλανθρωπικής οργάνωσης Gavi, the Vaccine Alliance και της Zipline θα βοηθήσει τη χώρα να επεκτείνει γρήγορα τα είδη των φαρμάκων και σωτήριων εμβολίων που μπορούν να παραδοθούν.

Στη Ρουάντα η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones [εικόνες] | iefimerida.gr 1

"Τα Drones είναι πολύ χρήσιμα, τόσο στο εμπόριο όσο και στη βελτίωση των υπηρεσιών στον τομέα της υγείας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να την αναπτύξουμε περαιτέρω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουάντα Paul Kagame.

Στη Ρουάντα η πρώτη στον κόσμο εθνική υπηρεσία παράδοσης δεμάτων με drones [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ drones Ρουάντα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ