«Εσπασαν» τον μικρό κουμπαρά του Ασφαλιστικού για να πληρώσουν τις συντάξεις του ΟΑΕΕ - iefimerida.gr

«Εσπασαν» τον μικρό κουμπαρά του Ασφαλιστικού για να πληρώσουν τις συντάξεις του ΟΑΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσπασε τελικά ο μικρός κουμπαράς του ΑΚΑΓΕ για την επιχορήγηση 350 εκατ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ, προκειμένου να καλύψει τα δραματικά ελλείμματα που έχει και την καταβολή των συντάξεων.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 350 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών για την κάλυψη των ελλειμμάτων και την καταβολή των συντάξεων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Με την ίδια απόφαση εκταμιεύονται 20 εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν ισόποσα για την κάλυψη του ΤΣΑΥ (τομέας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων) και του Ταμείου Νομικών (επίσης τομέας του ΕΤΑΑ).

Ειδικά για τα 350 εκατ. ευρώ του ΟΑΕΕ, η απόφαση προβλέπει ότι η μεταφορά από τον λογαριασμό Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ (μικρός κουμπαράς) θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις.

Τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ θα δοθούν στις 25 Οκτωβρίου, ενώ από 100 εκατ. ευρώ θα λάβει το Ταμείο στις 10 Νοεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΑΕΕ ΑΚΑΓΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ