Καψής: Ασυμβίβαστo υπουργού - υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Καψής: Ασυμβίβαστo υπουργού - υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ασυμβίβαστη είναι για την κυβέρνηση η θέση του υπουργού με την υποψηφιότητα οποιουδήποτε για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής σε σειρά ερωτήσεων κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η απάντηση του κ. Καψή στο ερώτημα αν θα καλέσει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να παραιτηθούν οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ: «Δεν έχει τεθεί θέμα ακόμη. Αλλά δεν υπάρχει περιθώριο υπουργών μερικής απασχόλησης είναι προφανές.». Νωρίτερα για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε πει: «Ολοι οι υπουργοί θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι 100% στο έργο τους. Ολοι αξιολογούνται και κρίνονται. Είναι πάρα πολύ κρίσιμη περίοδος φαντάζομαι αυτό είναι σαφές σε όλους. Ο Πρωθυπουργός αν χρειαστεί να παρέμβει θα παρέμβει».

Διέψευσε πάντως ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ο κ. Καψής επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εργάζεται κανονικά στην περίοδο των Χριστουγέννων καθώς, όπως τόνισε, «μπαίνουμε σε περίοδο πολύ σοβαρών εξελίξεων». Ενημέρωσε ότι το υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης θα απασχοληθεί με θέματα του υπουργείου Εργασίας (περικοπές στις επικουρικές συντάξεις) και της Πέμπτης με θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης (αποσυμφόρηση των φυλακών κ.λπ.)

Οταν του ζητήθηκε σχολιασμός για την άποψη του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ότι «η χώρα καταρρέει και με κυβέρνηση Παπαδήμου», ο κ. Καψής αρνήθηκε να απαντήσει επί της ουσίας αλλά τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Από αυτό θα κριθούν και η κυβέρνηση και οι υπουργοί. Θα κριθούμε από το έργο και όχι από τα λόγια μας».

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να δεσμευθεί λέγοντας ότι η συμφωνία των κομμάτων για το έργο της κυβέρνησης προσδιορίζει και την διενέργεια των εκλογών, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή πότε θα ολοκληρωθεί το PSI.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καψή βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός δεν νιώθει όμηρος των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν ο τεχνοκράτης κ. Παπαδήμος σκέφτεται να ακολουθήσει καριέρα πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Θα διαφωνήσω με τον όρο τεχνοκράτης. Κεντρικός τραπεζίτης κατ' εξοχήν ασκεί πολιτικές. Αυτό χρειαζόμαστε τώρα πολιτικές. Για καριέρα πρωθυπουργού δεν ξέρω. Είναι πρωθυπουργός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ