Παρασκευόπουλος: Η Θάνου ζήτησε αύξηση του ορίου ηλικίας δικαστών στον Τσίπρα - iefimerida.gr

Παρασκευόπουλος: Η Θάνου ζήτησε αύξηση του ορίου ηλικίας δικαστών στον Τσίπρα

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην δημόσια τηλεόραση παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος προέβη στην παραδοχή πως υπήρξε αίτημα της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για παράταση του ορίου ηλικίας για τους ανώτατους δικαστικούς προς τον προς τον πρωθυπουργό,Αλέξη Τσίπρα.

«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πήρε καμία απολύτως θέση, πάνω στο θέμα αυτό. Η κυβέρνηση ούτε καν εκφράστηκε και ξαφνικά είδαμε διάφορα δημοσιεύματα. Καλά καλά η κυβέρνηση δεν είχε προλάβει να σκεφτεί το αίτημα και υπήρχαν αναφορές σε προθέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ υποστήριξε πως δεν έχει γίνει κανένα βήμα ή προσπάθεια έστω και λίγο έξω από τις συνταγματικές ρυθμίσεις.

«Η δικαιοσύνη έχει προβλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητούνται στο τύπο με εκφράσεις που θα χαρακτήριζα ακόμα και τρομολαγνικές», πρόσθεσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οσον αφορά, τέλος, την δήλωση του προέδρου του ΣτΕ ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται την κοινωνία, ανέφερε ο κ.Παρασκευόπουλος

«Υπάρχουν δύο απόψεις : η 1η είναι ότι την πρωτοκαθεδρία την έχει ο νόμος και υπάρχει και η άποψη ότι η κοινωνία από μόνη της έχει τους δικούς της ρυθμούς, τη δική της ειρήνη και ο νόμος οφείλει να την αφουγκράζεται» ενώ προσέθεσε : «Η άποψη ότι προηγείται η κοινωνία γιατί ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον είναι άποψη αριστοτελική. Σέβομαι την αντίθετη άποψη, αλλά και και η αριστοτελική άποψη για τη δικαιοσύνη πρέπει να προσέχεται και δεν πρέπει να καταδικάζεται με αφορισμούς».

Να σημειώσουμε ακόμη πως για την παραίτηση των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ , σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται τα περί αρνησιδικίας και ότι οι παραιτήσεις των δύο δικαστών από τον συνδικαλιστικό τους όργανο είναι δική τους υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρασκευόπουλος Θάνου Τσίπρας αίτημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ