H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] - iefimerida.gr

H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες]

Φωτογραφία: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεράστιες είναι οι ζημιές σε διαμερίσματα, καταστήματα και αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στην οδό Ιπποκράτους 22, όπου το βράδυ της Πέμπτης εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο στόχος της επίθεσης παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος, ωστόσο οι Αρχές της αντιτρομοκρατικής περιμένουν προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, για να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών.

Οι πιθανοί στόχοι, ή το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη σκέψη» ή το σπίτι της εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη.

Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε -ευτυχώς- κανείς, ωστόσο τζαμαρίες, είσοδοι πολυκατοικιών και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, με τους κατοίκους να ζητούν εξηγήσεις.

H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 6
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 7
H επόμενη μέρα της έκρηξης -Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Το χρονικό του τρόμου

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 11:45 το βράδυ της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί, στις 22:22, τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από άγνωστο άνδρα ο οποίος είχε προειδοποιήσει για την έκρηξη, τονίζοντας: «''Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο», σημειώνει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ο μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν από την εκπνοή του χρονικού ορίου που είχαν θέσει οι δράστες.

Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας, το οποίο μάλιστα ανήκε σε αστυνομικό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε σήμερα. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.

Έσκασε νωρίτερα η βόμβα

Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από 1 κιλό εκρηκτικής ύλης (πιθανότατα ζελατοδυναμίτιδα), πυροκροτητή και ρολόι. Ωστόσο φαίνεται ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία ή στα υλικά καθώς η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 8 λεπτά πριν τη λήξη του χρονικού ορίου που έθεσε ο άγνωστος άνδρας που τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ