Αυστρία: Νεοναζί απείλησε τη ζωή του υποψήφιου προέδρου -Και οι ειδικές δυνάμεις στην ασφάλειά του - iefimerida.gr

Αυστρία: Νεοναζί απείλησε τη ζωή του υποψήφιου προέδρου -Και οι ειδικές δυνάμεις στην ασφάλειά του

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/CHRISTIAN BRUNA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία απειλή για τη ζωή του ανεξάρτητου υποψήφιου προέδρου της Αυστρίας οδήγησε σε ενίσχυση της προσωπικής ασφάλειάς του.

Η απειλή διατυπώθηκε μέσω Twitter, από κάποιον νεοναζί και μετά από αυτό μπήκαν και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην προσωπική ασφάλεια του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων νίκησε με μικρή διαφορά τον ακροδεξιό Νόρμπερτ Χόφερ, τον Μάιο, όμως εξαιτίας παρατυπιών στην καταμέτρηση διατάχθηκε επανάληψη των εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου.

«Θα πυροβολήσω τον Βαν ντερ Μπέλεν έτσι ώστε να έχει τρύπες σαν γήπεδο του γκολφ και να πεθάνει», ανέφερε το επίμαχο tweet, το οποίο δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, αλλά διεγράφη στη συνέχεια.

Ο λογαριασμός στον οποίο αναρτήθηκε έχει φωτογραφία ενός άνδρα με ξυρισμένο κεφάλι και τατουάζ τη σβάστικα στο στήθος του. Το όνομα του λογαριασμού περιλαμβάνει τον αριθμό 88, μία συχνή αναφορά μεταξύ νεοναζί για τον χαιρετισμό «Heil Hitler».

«Οι αρχές το παίρνουν αυτό πολύ σοβαρά. Η υπηρεσία πληροφοριών εκτιμά ότι η απειλή έχει ενισχυθεί», ανέφερε εκπρόσωπος του Βαν ντερ Μπέλεν, προσθέτοντας ότι η προσωπική ασφάλεια του υποψηφίου ενισχύθηκε την Τετάρτη, με μέλη των Cobra, της μονάδας ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν νεοναζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ