Η Ολομέλεια απέρριψε ομόφωνα το αίτημα άρσης ασυλίας του Ν. Βούτση - iefimerida.gr

Η Ολομέλεια απέρριψε ομόφωνα το αίτημα άρσης ασυλίας του Ν. Βούτση

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 176 ψήφους «κατά» και καμία ψήφο «υπέρ», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση.

Όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, η υπόθεση αφορά την έγκληση πολίτη σε βάρος του για «εσχάτη προδοσία» γιατί, εκ της θέσεως του, δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συστήσει η προκάτοχός του για το δημόσιο χρέος. Επίσης, σημείωσε ότι αυτή η περίπτωση είναι διδακτική για το παρόν και το μέλλον, καθώς αναδεικνύεται η ανάγκη να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής μας ζωής, που οδηγεί ευθέως σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Τάχθηκε, δε, υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 για τις διώξεις μελών της κυβέρνησης.

Ακόμη, η Βουλή απέρριψε, με 155 ψήφους «κατά», 20 «υπέρ» και 1 «παρών», το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, για υπόθεση, η οποία αφορά την περίοδο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Τρικάλων.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ