Ο Αλ Γκορ στο πλευρό της Χίλαρι: Ψηφίστε την, όπως εγώ - iefimerida.gr

Ο Αλ Γκορ στο πλευρό της Χίλαρι: Ψηφίστε την, όπως εγώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EPA/CRISTOBAL HERRERA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Χίλαρι Κλίντον, προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών επιστράτευσε τον Αλ Γκορ, αντιπρόεδρο της διακυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει για υψηλό ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Με την κίνηση αυτή, η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον επεδίωξε να δώσει έμφαση στην ήττα του Αλ Γκορ από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους το 2000.

«Η ψήφος σας μετράει πραγματικά, πραγματικά, πραγματικά».

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη» υπογράμμισε ο πρώην αντιπρόεδρος επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μαϊάμι στη Φλόριντα, στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον.

«Πιστέψτε με, ήταν μια πολύ αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση» εξήγησε ο ίδιος.

Εκείνη τη νύχτα του 2000, δεν μπορούσε να ανακηρυχθεί νικητής εξαιτίας της πολύ μικρής διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων στην Φλόριντα. Σε ένα εκλογικό θρίλερ άνευ προηγουμένου χρειάστηκε να περάσουν 35 ημέρες προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αναγνωρίσει τη νίκη στον Ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Ου. Μπους.

«Νίκησες! Νίκησες!» φώναζαν οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του πανεπιστημίου Miami-Dade College.

«Εάν δεν θέλετε, σε κάποια χρόνια, να υποδεχθείτε την Χίλαρι Κλίντον φωνάζοντάς της: στην πραγματικότητα εσύ κέρδισες…» συνέχισε ο ίδιος για να καταλήξει:

«Οι εκλογές έχουν συνέπειες. Η ψήφος σας μετράει. Η ψήφος σας έχει συνέπειες».

Ο Γκορ δεν είχε επίσημα δηλώσει την υποστήριξή του στην Χίλαρι Κλίντον παρά την τελευταία στιγμή, το καλοκαίρι που πέρασε και δεν παρέστη στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μόλις 4 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Αλ Γκορ αποδέχθηκε την πρόταση του επιτελείου της Κλίντον με στόχο να αφυπνίσει το εκλογικό σώμα σε περιβαλλοντικά θέματα και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους που δείχνουν να επιλέγουν την αποχή ή να ψηφίσουν έναν άλλο υποψήφιο όπως τον φιλελεύθερο Γκάρι Τζόνσον.

«Εάν πιστεύετε ότι η ψήφος σας δεν μετράει, κοιτάξτε με: η ψήφος σας μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτήν εκλογική αναμέτρηση», υπογράμμισε ο Αλ Γκορ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον Αλ Γκορ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ