Σαουδαραβική «ένεση» 300 εκ. δολαρίων στο Twitter - iefimerida.gr

Σαουδαραβική «ένεση» 300 εκ. δολαρίων στο Twitter

Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Σαουδάραβας πρίγκηπας που έχει μετοχές στην Apple και την Citigroup, επένδυσε 300 εκ. δολάρια στην Twitter Inc., την εταιρεία που αναπτύσσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο microblogging, Twitter.

Η επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding, του πρίγκηπα Αλουαλίντ Μπιν Ταλάλ ο οποίος είναι ανιψιός του βασιλιά Αμπντουλά της Σαουδικής Αραβίας, συμφώνησε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις να επενδύσει 300 εκ. δολάρια στο Twitter που αριθμεί μέχρι στιγμής 100 εκ. χρήστες, αλλά δεν έχει καταφέρει να αναπτύξει την υπηρεσία προβολής διαφημιστικών καταχωρίσεων από την οποία αναμένει να βγάλει τα έσοδά της στο μέλλον.

Τον περασμένο Αύγουστο, το Twitter άντλησε ένα μεγάλο ποσό από άλλους επενδυτές με στόχο να επαναγοράσει μετοχές από εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Kingdom Holding εκτιμά ότι η αξία του Twitter ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook με 800 εκ. χρήστες, εξετάζει την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο απ' όπου στοχεύει να αντλήσει περίπου 10 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ