Η Citigroup αλλάζει την εκτίμησή της -Στο 70% η πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον τις εκλογές - iefimerida.gr

Η Citigroup αλλάζει την εκτίμησή της -Στο 70% η πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον τις εκλογές

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/Mary Altaffer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από σχεδόν ένα μήνα, η Citigroup προειδοποιούσε ότι ο κόσμος υποτιμά το ενδεχόμενο να καταλήξει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Τώρα, ανέβασε στο 70% την πιθανότητα να κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Με βάση τη συνεχιζόμενη δυναμική για την Κλίντον στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τη δυσκολία του Τραμπ να ξεπεράσει τις προκλήσεις και να διευρύνει την υποστήριξη πέρα από τους οπαδούς του, αναφέρει η Citigroup σε σημείωμά της, «ανεβάζουμε την πιθανότητα για νίκη Κλίντον στο 70% από το 60%».

Η αλλαγή στην εκτίμηση της Citigroup έρχεται μετά από μία δύσκολη εβδομάδα για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, που είχε ως αποτέλεσμα η Κλίντον να αποκτήσει προβάδισμα 11%, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το NBC και την Wall Street Journal.

Σε προηγούμενο σημείωμα της η Citigroup- υπενθυμίζει το Bloomberg- ανέφερε ότι οι δημοσκοπικές μέθοδοι μπορεί να αποτυγχάνουν να καταγράψουν την πρόθεση των περιθωριοποιημένων ψηφοφόρων. Τότε, είχαν ρίξει την πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον από το 65% στο 60%.

«Αν και η Κλίντον είναι ξεκάθαρο φαβορί, εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί εξαιτίας της ανησυχίας για το αν οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τους περιθωριοποιημένους ψηφοφόρους», καταλήγει το σημείωμα της Citigroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίλαρι Κλίντον Ντόναλντ Τραμπ Citigroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ