Ποτάμι για τη συνταξιοδότηση δικαστικών: Να μην επιχειρήσουν νέο συνταγματικό πραξικόπημα - iefimerida.gr

Ποτάμι για τη συνταξιοδότηση δικαστικών: Να μην επιχειρήσουν νέο συνταγματικό πραξικόπημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση να περάσει την αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, προειδοποιεί το Ποτάμι την κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει συνταγματικό πραξικόπημα.

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δικαστικούς λειτουργούς, σύμφωνα με τα οποία εκτός από τα μισθολογικά συζητήθηκε και το θέμα της παράτασης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Τελικά φαίνεται ότι η επιχειρούμενη συναλλαγή της κυβέρνησης με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, εκτός από οικονομικά, προέβλεπε κι άλλου είδους ανταλλάγματα.

Με έκπληξη πληροφορούμαστε ότι αντικείμενο της συζήτησης με τον κ.Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και η παράταση του ηλικιακού ορίου παραμονής στην υπηρεσία ανώτατων λειτουργών μετά το 67ο έτος της ηλικίας, παρότι υπάρχει ρητή συνταγματική πρόβλεψη (άρθρο 88, παρ.5) για υποχρεωτική αποχώρηση μετά τη συμπλήρωσή του.

Είναι τυχαία η συζήτηση, όταν η κυρία Θάνου πρέπει να αποχωρήσει σε κάποιους μήνες; Αλλά για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αν επιχειρήσουν να περάσουν νομοθετική διάταξη, θα πρόκειται για συνταγματικό πραξικόπημα. Κι όσο αδίστακτοι και αν είναι πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα περάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτάμι Θάνου όρια συνταξιοδότησης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ