Απορρίφθηκαν άλλες 6 αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών -Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι - iefimerida.gr

Απορρίφθηκαν άλλες 6 αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών -Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi/Στέλιος Στεφάνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών απέρριψε άλλες έξι αιτήσεις ασύλου των Τούρκων αξιωματικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικοπήματα της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά ως τώρα έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις 7 εκ των 8 αξιωματικών με την αιτιολογία ότι συμμετείχαν στο πραξικοπήματα που αποτελεί «τρομοκρατική πράξη».

Οι 8 αξιωματικοί δήλωσαν μέσω της δικηγόρου τους Σταυρούλας Τομαρά:

«Είμαστε έκπληκτοι με τις αποφάσεις της υπηρεσίας άσυλου που εκτός του ότι απορρίπτουν το δίκαιο αίτημα άσυλου μας, μας αποδίδουν τον βαρύτατο χαρακτηρισμό του τρομοκράτη ο όποιος όχι μόνο δεν τεκμαίρεται από κανένα γεγονός αλλά δεν μας έχουν κατηγορήσει ως τρομοκράτες ούτε μέσα στη χωρά μας. Ελπίζουμε η ελληνική κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψιν της τη στάση των άλλων 5 κρατών μελών της ΕΕ που έθεσαν σε καθεστώς διεθνούς προστασίας τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στις επικράτειες τους μετά το πραξικόπημα».

Να σημειωθεί ότι στις 21 Σεπτεμβρίου είχε απορριφθεί σε πρώτο βαθμό η αίτηση ασύλου του ενός από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πραξικόπημα Τουρκία ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ