Εβγαλαν 300.000 ευρώ μέσω εικονικών συναλλαγών - iefimerida.gr

Εβγαλαν 300.000 ευρώ μέσω εικονικών συναλλαγών

εικονικές συναλλαγές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλα χρηματικά ποσά είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τρεις νεαροί αφού με τη μέθοδο του cracking είχαν διεισδύσει στο λογισμικό νομισματικής - συναλλαγματικής ισοτιμίας γνωστού διεθνούς τραπεζικού ιδρύματος. Στις 16 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν δύο 21χρονοι Ελληνες, ενώ αναζητείται το τρίτο μέλος της ομάδας, ένας επίσης 21χρονος Βρετανός, ο οποίος δεν εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι νεαροί με εικονικές συναλλαγές ύψους 1.650.000 ευρώ περίπου, είχαν κατορθώσει να αποκομίσουν μέσα σε μια εβδομάδα πάνω από 300.000 ευρώ. Χρησιμοποιώντας σύστημα παρέμβασης στο λογισμικό πρόγραμμα συναλλαγματικής ισοτιμίας και πληκτρολογώντας τις αντίστοιχες εντολές μετατροπής νομισμάτων ευρώ σε λίρες Αγγλίας είχαν πετύχει να μετατρέπουν ευρώ σε λίρες με την ίδια ισοτιμία.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφερναν να επωφελούνται τη διαφορά της πραγματικής ισοτιμίας, και σε διάστημα μιας βδομάδας που έκαναν συνεχείς εικονικές συναλλαγματικές πράξεις πέτυχαν να ωφεληθούν το χρηματικό ποσό των 309.102,38 ευρώ, το οποίο είχαν μεταφέρει σε κοινούς ή ατομικούς λογαριασμούς τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φάκελοι, που περιείχαν έγγραφα τραπεζών με αναλύσεις λογαριασμών και βεβαιώσεις εκτέλεσης εντολών για χρηματιστηριακές ή έξω-χρηματιστηριακές συναλλαγές, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο πιστωτικές κάρτες της τράπεζας και το χρηματικό ποσό των 11.300 ευρώ, 19.915 δολάρια ΗΠΑ, 10.130 ελβετικά φράγκα, 1.080 δολάρια Καναδά, 100 δολάρια Αυστραλίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί το συνολικό ποσό της ηλεκτρονικής απάτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ