Οι αμετανόητοι αρνητές του Ολοκαυτώματος -Εβδομήντα χρόνια μετά [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι αμετανόητοι αρνητές του Ολοκαυτώματος -Εβδομήντα χρόνια μετά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

70 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αρνούνται κατηγορηματικά και διαρκώς την εξόντωση των Εβραίων από τους Ναζί. Το παράδειγμα μιας 87χρονης Γερμανίδας που επιμένει να προκαλεί την κοινή γνώμη.

Είναι 87 ετών και προφανώς ανεπίδεκτη μαθήσεως. Η Ούρσουλα Χάφερμπεκ είναι γνωστή στους νομικούς κύκλους σε όλη τη Γερμανία. Εδώ και χρόνια απασχολεί τα δικαστήρια της χώρας, όπως και σήμερα, που γίνεται η δίκη της στο Μπαντ Ενχάουζεν στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία. Η ηλικιωμένη, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ακροδεξιούς κύκλους, έχει βρεθεί πολλές φορές στο εδώλιο, κατηγορούμενη για πρόκληση του λαού σε βιαιοπραγίες.

Η Χάφερμπεκ αρνείται το Ολοκαύτωμα και καταφέρνει ακόμη και σ' αυτή την ηλικία να δημιουργεί φασαρίες στα δικαστήρια. Το Άουσβιτς, όπως υποστηρίζει, δεν ήταν στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου εκτελούνταν άνθρωποι αλλά στρατόπεδο εργασίας και η εξόντωση των Εβραίων είναι «το μεγαλύτερο ψέμα της ιστορίας».

Οι αμετανόητοι αρνητές του Ολοκαυτώματος -Εβδομήντα χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Χάφερμπεκ δεν είναι η μόνη όμως που αρνείται το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έγκλημα της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον των Εβραίων. Ο Ντέιβιντ Ίρβινγκ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με τις απόψεις του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα για το Ολοκαύτωμα. Ο Βρετανός, που βρέθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στη Γερμανία ως εργάτης και έμαθε άπταιστα γερμανικά, έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία για την εποχή της εθνικοσοσιαλισμού. Στα βιβλία του συχνά παρουσιάζει πλαστά στοιχεία και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Χίτλερ ούτε διέταξε την εξόντωση των Εβραίων, ούτε και γνώριζε γι' αυτήν. Στην Αυστρία καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης για την δήλωσή του ότι δεν υπήρξε στην Αυστρία στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο επίσκοπος Ουίλιαμσον

Ένα άλλο πρόσωπο που προκαλεί την κοινή γνώμη εδώ και χρόνια είναι ένας υψηλά ιστάμενος της καθολικής εκκλησίας. Ο βρετανός επίσκοπος Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον αρνείται συστηματικά την εξόντωση των Εβραίων. Το 2008 συγκεκριμένα αρνήθηκε την ύπαρξη των θαλάμων αερίων ενώ υποστήριξε ότι εκτελέστηκαν το πολύ 200.000 με 300.000 Εβραίοι. Αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη που έδωσε ο Ουίλιαμσον στη Σουηδία, ενώ παρακάλεσε τον δημοσιογράφο η συζήτηση να δημοσιευτεί μόνο στη Σουηδία και όχι στο διαδίκτυο, γνωρίζοντας ότι στη Γερμανία η άρνηση του Ολοκαυτώματος τιμωρείται με έως και πέντε χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο ο δημοσιογράφος αγνόησε την επιθυμία του Βρετανού ιερέα, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε από το γερμανικό δικαστήριο του Ρέγκενσμπουργκ.

Οι αμετανόητοι αρνητές του Ολοκαυτώματος -Εβδομήντα χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο επίσκοπος της Kαθολικής Eκκλησίας Ρίτσαρντ Ουίλιαμσον

Οι αρνητές και η ελευθερία της έκφρασης

Πάντως διαφέρει αρκετά ο τρόπος με τον οποίο τα κράτη αντιμετωπίζουν τους αρνητές του Ολοκαυτώματος. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα ισχύει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης ακόμη και για εκείνους που αρνούνται την εξόντωση των Εβραίων. Το ίδιο και στη Μ. Βρετανία. Γι' αυτό και ο Ντέβιντ Ίρβινγκ εξέφραζε συνήθως την άποψή του σε αυτές τις χώρες.

Οι αμετανόητοι αρνητές του Ολοκαυτώματος -Εβδομήντα χρόνια μετά [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ντέιβιντ Ιρβινγκ εξέφραζε τις απόψεις του συνήθως στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, όπου δεν διώκεται η άρνηση του Ολοκαυτώματος

Αντίθετα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Αυστρία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, την Τσεχία αλλά και την Πολωνία, η άρνηση του Ολοκαυτώματος τιμωρείται αυστηρά. Από την άλλη πλευρά στην Ισπανία υπήρχε τιμωρία για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, η οποία όμως άρθηκε το 2007 όταν το συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε ότι ο εν λόγω νόμος περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ολοκαύτωμα ναζί Εβραίοι αρνητες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ