Η Ελλάδα θέλει τον... Γερμανό της – Η κίνηση του Σκίμπε που άλλαξε την Εθνική - iefimerida.gr

Η Ελλάδα θέλει τον... Γερμανό της – Η κίνηση του Σκίμπε που άλλαξε την Εθνική

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν μετέτρεψε την Εθνική ομάδα σε υπερομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν έσβησε όλες τις παθογένειες που εμφανίστηκαν στα προκριματικά του EURO, όπου ήρθε ένας αποκλεισμός με ταπεινωτικά αποτελέσματα. Ομως ο Μίχαελ Σκίμπε κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να κάνει 22 ποδοσφαιριστές ΟΜΑΔΑ. Τού ξέφυγε μόνο ο Χολέμπας.

Μετά το πέρασμα του Κλάουντιο Ρανιέρι, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, έψαχνε να βρει την ταυτότητά της. Η επιλογή της ΕΠΟ να δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού σε έναν Γερμανό προπονητή, δημιούργησε – εύλογα είναι η αλήθεια – παραλληλισμούς με τον Ότο Ρεχάγκελ. Τον άνθρωπο που δημιούργησε τη μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Σκίμπε, αν και στην καριέρα του δεν είχε να επιδείξει τίτλους και σπουδαία έργα, ήρθε στην Ελλάδα κουβαλώντας ένα σημαντικό συστατικό. Την πειθαρχία. Αυτή για την οποία ξεχωρίζουν οι Γερμανοί προπονητές και την οποία οι νέας γενιάς τεχνικοί έχουν διαφοροποιήσει προσθέτοντας υλικά «της παρέας».

Είναι ξεκάθαρο πως αυτό νιώθουν ξανά όσοι μαζεύονται σε κάθε αποστολή στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Δεν μπορεί να μην νιώθουν έτσι μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες, δύο σε φιλικά, τρεις σε επίσημα, έχοντας μάλιστα και ένα διπλό μέσα στην Ολλανδία.

Το θέμα Χολέμπας θα ξεχαστεί εύκολα γιατί το τρένο δείχνει να έχει ξαναμπεί στις ράγες.

Αυτό το κλίμα «παρέας» είναι που πάντα ξεπερνούσε τις ποδοσφαιρικές αρετές που δεν είχαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και το οποίο χάθηκε μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Είναι η βάση του οικοδομήματος, με την ψυχή, το πάθος, τον αλτρουισμό και την ομαδικότητα να αποτελούν τους ενοικιαστές ενός τετραώροφου. Ομως όλα ξεκινούν από τα μπετά, από τη βάση του κτιρίου. Και ο Σκίμπε έπραξε πολύ σωστά στηρίζοντας σε μια δύσκολη στιγμή, δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους. Μανιάτη και Τζιόλη.

Αυτό έδειξε στους υπόλοιπους πως η Εθνική είχε, έχει και θα έχει ένα μεγάλο όπλο. Το δέσιμο μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης είχε παραδεχθεί μετά από μια ήττα στην προηγούμενη προκριματική σειρά, πως δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές φίλοι μεταξύ τους. Αλλά συμπλήρωσε πως ποτέ δεν ήταν, ακόμη και όταν όλοι έκαναν λόγο για μια οικογένεια.

Αυτό πιστώνεται 100% στον Σκίμπε, από τον οποίο ξέφυγε μόνο ο Χολέμπας. Η ανακοίνωσή αποχώρησης μέσα στα αποδυτήρια, μετά από μια ακόμη νίκη της Εθνικής δείχνει ξεκάθαρα πως νιώθει ξένο σώμα. Κανείς ποδοσφαιριστής που πονά την ομάδα που αγωνίζεται, δεν της δηλητηριάζει το «κορμί» την ώρα που αυτό απολαμβάνει τη χαρά μετά από μια κοπιαστική ημέρα.

Το θέμα Χολέμπας θα ξεχαστεί εύκολα γιατί το τρένο δείχνει να έχει ξαναμπεί στις ράγες. Χρειάζονταν δυο-τρία καλά αποτελέσματα, κάποιες ηρωικές επεμβάσεις στην άμυνα και ένας Γερμανός στην άκρη του πάγκο. Για να θυμηθούν παλιοί και νέοι μέσα στον οργανισμό της 11άδας και της αποστολής, πως το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να φοβούνται οι αντίπαλοι είναι η απλή ποδοσφαιρική έννοια. Απέναντί τους θα έχουν μια ΟΜΑΔΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ