Ο άνθρωπος που έφτιαξε το άρθρο 50 για την αποχώρηση χώρας από την ΕΕ λέει τι πρέπει να κάνει τώρα η Βρετανία - iefimerida.gr

Ο άνθρωπος που έφτιαξε το άρθρο 50 για την αποχώρηση χώρας από την ΕΕ λέει τι πρέπει να κάνει τώρα η Βρετανία

Φωτογραφία: Shutterstock/Samot
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Τερέζα Μέι θα πρέπει να αφήσει τους Βρετανούς να αποφασίσουν για τους τελικούς όρους του Brexit», υποστηρίζει ο διπλωμάτης Λόρδος Κερ του Kinlochard, ένας από τους ανθρώπους που συνέταξαν το άρθρο 50.

Αυτό που προτείνει είναι εκλογές ή ένα νέο δημοψήφισμα σχετικά με το αν οι διαπραγματεύσεις ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις που δόθηκαν κατά το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Οπως αναφέρει στον Guardian, ποτέ δεν περίμενε πως θα υπάρχει ενεργοποίηση του άρθρου 50. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία, έχει καθοριστεί με σαφήνεια πως θα είναι το Brexit», αναφέρει και προσθέτει:

«Αν αποδειχθεί πως η πολιτική του Μπόρις δεν λειτουργεί, τότε ενδέχεται να μην είναι κακή ιδέα να προχωρήσει η χώρα σε γενικές εκλογές ή σε ένα άλλο δημοψήφισμα, για να διαπιστωθεί τι έχει στο μυαλό της».

Τα σχόλια του έρχονται την ώρα που η Τερέζα Μέι κράτησε μια πιο σκληρή στάση σχετικά με την αποχώρηση από την ΕΕ στην ομιλία της στο συνέδριο των Συντηρητικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αρθρο 50 Brexit Λόρδος Κερ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ