Εύκολο χούμους με ρεβύθια

Από τον Λίβανο κατευθείαν στην ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό άλειμμα ή dip, το τρώτε όπως θέλετε. Αξίζει να βράσετε ρεβύθια μόνο και μόνο γι’αυτό το πιάτο!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα ρεβύθια που έμειναν, αφαιρέστε απλά τα υγρά τους.


Υλικά

  • 400 γραμμάρια βρασμένα ρεβύθια
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • (2 κουταλιές σούπας ταχίνι, προαιρετικό)
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • 3 κουταλιές γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα πάπρικα για το σερβίρισμα και κουκουνάρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα βρασμένα ρεβύθια σε μίξερ με όλα τα υλικά μαζί
  • Δηλαδή, το σκόρδο λυωμένο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ταχίνι (αν θέλετε), τον χυμό λεμονιού
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε όλο το νερό αμέσως, να δείτε πρώτα πόσο υγρό είναι το χούμους
  • Ισως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία στο μίξερ αν έχετε μεγάλη ποσότητα ρεβυθιών
  • Ετοιμο! Όταν σερβίρετε ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα για γεύση, κουκουνάρι, λεμόνι και μαϊντανό, αν σας αρέσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ