Από τον Λίβανο κατευθείαν στην ελληνική κουζίνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό άλειμμα ή dip, το τρώτε όπως θέλετε. Αξίζει να βράσετε ρεβύθια μόνο και μόνο γι’αυτό το πιάτο!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα υπόλοιπα ρεβύθια που έμειναν, αφαιρέστε απλά τα υγρά τους.
Υλικά
- 400 γραμμάρια βρασμένα ρεβύθια
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- (2 κουταλιές σούπας ταχίνι, προαιρετικό)
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 3 κουταλιές γλυκού χυμό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα πάπρικα για το σερβίρισμα και κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Βάζετε τα βρασμένα ρεβύθια σε μίξερ με όλα τα υλικά μαζί
- Δηλαδή, το σκόρδο λυωμένο, το ελαιόλαδο, το νερό, το ταχίνι (αν θέλετε), τον χυμό λεμονιού
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βάλετε όλο το νερό αμέσως, να δείτε πρώτα πόσο υγρό είναι το χούμους
- Ισως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία στο μίξερ αν έχετε μεγάλη ποσότητα ρεβυθιών
- Ετοιμο! Όταν σερβίρετε ρίξτε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγη πάπρικα για γεύση, κουκουνάρι, λεμόνι και μαϊντανό, αν σας αρέσει